caixa popular

Rafael Sanz-Espert: "El meu repte és que la Banda Municipal siga la millor d'Europa"

El nou director de la Banda Municipal de València debutarà el 22 de juliol en el Palau de la Música

Rafael Sanz-Espert: "El meu repte és que la Banda Municipal siga la millor d'Europa"
12/07/2018 -

La Banda Municipal de València treballarà per a convertir-se en la millor banda simfònica d’Europa i en un referent que participe en els certàmens de música més importants del món. Aquest és el repte principal de Rafael Sanz-Espert, nou director de la formació valenciana, segons ha explicat en la presentació de la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València. Serà en la cloenda d’aquesta edició quan debute i mostre la seua mestria amb la batuta gràcies a l’experiència que ha guanyat en la seua carrera professional.

Sanz-Espert ha dirigit la Banda Municipal de Bilbao i la Banda Simfònica Municipal de Madrid i, fruit de la seua tasca, defensa que la plantilla de músics de la formació valenciana haurà de treballar en “excel·lents condicions i clima de treball on no falte la voluntat, responsabilitat, entrega i disciplina per a aconseguir els millors resultats”. Així mateix, també ha explicat que és necessari treballar en equip i amb bona comunicació amb l’ajuntament per a tindre solidesa i un camí marcat.

Respecte al repertori, el mestre assegura que pretén aconseguir que hi haja una major flexibilitat per a qualsevol tipus de concert i que vol apropar la Banda Municipal de València a nous públics. Ho farà amb una programació “més atrevida” que mescle estils com el pop, llatí, flamenc, jazz, la dansa oriental o el teatre, entre altres, però també internacionalitzarà les obres per a enriquir els músics. “L’objectiu és exportar la nostra música i estar presents en les cites musicals més importants del món”, expressa.

Glòria Tello, regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de València, ha aclarit que el cessament de l’anterior director, Fernando Bonete, es va decidir per a impulsar més la banda i explorar nous registres, ja que estava una mica “estancada”. Així, ha volgut aclarir que l’elecció de Rafael Sanz-Espert no ha entrat en concurs públic per falta de temps i perquè els projectes del mestre s’adapten a la idea de renovació que es plantejava. “A més, ha treballat en l’ajuntament i coneix com funcionem i els mateixos músics van decidir per una gran majoria absoluta que volien aquest director al front i tot açò ha marcat la decisió”, afegeix Tello.

De cara al futur més pròxim, el saxofonista valencià ha indicat que una vegada conega l’equip de què disposa i les necessitats que puga tindre, començarà a treballar amb l’Administració per a iniciar el seu projecte, que “ha tingut gran èxit en Madrid i Bilbao”, qualifica. També ha indicat que si la banda llança discos per a expandir-se a altres territoris serà amb gravacions en directe, però que encara no s’ha plantejat massa aquesta qüestió. “Tot el que ens faça moure es farà, però sense forçar res”, conclou.

Respecte al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que tindrà lloc del 19 al 22 de juliol, ha dit: “De cara a l’any que ve, ha d’avançar quant a l’estil musical i rebre les novetats. No ha d’estancar-se, sinó acostar-se al públic que vol”.

Rafael Sanz-Espert

Rafael Sanz-Espert (Llombai-València, 1960) és una de les batutes amb més prestigi en el panorama musical espanyol i ha encapçalat moltes bandes simfòniques estatals, entre les quals destaquen la Banda Simfònica Municipal de Madrid i la Banda Municipal de Madrid. També és convidat en la Simfònica de Códoba (Argentina) i Do Estat de Sao Paulo, Orquestra de Sopros Brasileira, Orquestra Simfònica Nacional de Paraguai, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra, Grand Symphonic Winds (Minnesota), Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, The United States Army Orchestra, agrupació oficial de la Casa Blanca a Washington DC, i dels festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago), on pretén que actue la Banda Municipal de València.

A més, compta amb una extensa discografia de diferents gèneres i ha realitzat diversos encàrrecs i dirigit més de 30 estrenes d’obres simfòniques. Ha sigut guardonat, d’altra banda, amb premis nacionals i internacionals i alberga cinc esments d’honor. A més de destacar amb el saxofon, ha sigut professor en diversos conservatoris.

Etiquetes


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 10 =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019