caixa popular

Rafa Alarcón: “El format Cafè Teatre funciona molt bé, la gent té ganes de riure's”

El presentador de Circuit Café Teatre València confia en el ple durant els tres dies d’actuacions

Rafa Alarcón: “El format Cafè Teatre funciona molt bé, la gent té ganes de riure's”
07/06/2017 -

El Concurs Circuit Café Teatre València arriba un altre any més els dies 22, 23 i 24 de juny a la Terrassa Flumen per a no deixar que parem de riure en la seua setzena edició. Després de vuit mesos actuant pels locals de València arriba l’esdeveniment de tres on actuaran els 8 finalistes més votats pel públic. A més, podrem veure actuacions de professionals com María Juan, Manu Badenes, Pablo dels Reis, entre altres.

Hem pogut parlar amb l’actor, còmic, presentador i showman Rafa Alarcón, qui porta presentant, organitzant i coordinant totes les gales i lliuraments dels premis Circuit Café Teatre. Amb més de 12 anys d’experiència en la professió i més de 1.000 representacions en locals de comèdia i teatres de tot el territori nacional, Rafa Alarcón combina els seus monòlegs amb textos propis estil stand up, com el club de la comèdia, amb sketch més teatrals en els quals interactua amb el públic. Ha participat en diverses de les sèries més famoses de la televisió com Aída, La que se avecina, Hospital Centra, Física o Química, Escenas de Matrimonio, etc. A més és el presentador oficial del concurs El més cool de cool way, MAPFRE, la cartelera Levante, Aído i Fira de Turisme de la Comunitat València, entre altres.

Quins van ser els inicis d’aquest gran esdeveniment com és el Circuit Café Teatre València?

Comencem fa 16 anys perquè ens va semblar bona idea el fet de fer una espècie de festival cap d’any quan acabàrem la nostra temporada d’octubre a maig, per la qual cosa decidim posar urnes en els locals on actuàvem perquè la gent votara als seus favorits i així poder reunir-los a tots en un festival de tres dies on hi haguera uns finalistes, amb un jurat, votacions i premis. I a més, comptar amb professionals del món de l’humor i la màgia com convidats, perquè la gent tinguera una mica de varietat. Per això, tots els anys quan s’acaba la temporada de Café Teatre cerquem un lloc a l’aire lliure i reunim als finalistes i convidats.

Com ha anat l’evolució durant aquests 16 anys?

Els primers anys va ser un boom i s’omplien totes les sales, tothom vènia al circuit. Hi havia actuacions de monòlegs, de café teatre, de màgia i realment era un boom. Omplíem els locals de dilluns a diumenge. Però quan va arribar la crisi la gent va començar a eixir menys i vam haver de reduir les actuacions de dijous a diumenge. Igualment, els dijous tenim pocs locals perquè la gent ix més a partir del divendres. Ens vam ser fixant en la progressió i com la gent ix més el cap de setmana decidim reduir les actuacions a quatre dies.

Com es troba el format de Café Teatre a València actualment?

El que és el format funciona molt bé perquè la gent té ganes de riure’s té ganes de passar-ho bé, els professionals que portem són molt bons i les actuacions segueixen funcionant, segueixen agradant. L’única cosa que ha canviat una mica són les eixides del públic, com comentava abans, en tenir menys poder adquisitiu es redueixen les actuacions a quatre dies. Però el que és el format dóna molt bons resultats.

Quins són els seus principals reptes?

L’única cosa que volem és continuar i durar durant moltes edicions més.

Quina resposta ha tingut el públic en aquesta edició?

Segueixen sent fidel a nosaltres i segueixen tenint ganes de passar-li-ho molt bé. De fet, la qual cosa és el Café Teatre de monòlegs s’ha exportat a teatres, festes de pobles pel que açò és un al·licient que la gent vol seguir veient-nos i aposta per les nostres actuacions. Per a enguany confie que omplim els tres dies, ja que l’espai és més reduït i molt bo.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats