caixa popular

La cinquena edició de Mostra Viva ve amb més força i noves propostes culturals

La Mostra Viva del Mediterrani se celebrarà a València del 5 al 15 d’octubre

La cinquena edició de Mostra Viva ve amb més força i noves propostes culturals
20/09/2017 -

Tot preparat per a la cinquena edició del Festival Mostra Viva del Mediterrani que, enguany, torna amb més força que mai, però també amb nombroses propostes culturals que faran gaudir als espectadors des del 5 fins al 15 d’octubre a València. Més de 80 llargmetratges, així com al voltant de 30 activitats culturals gratuïtes que, sota el lema ‘Els futurs del Mediterrani’, aprofundiran sobre el mestissatge de cultures mediterrànies.

A la presentació de la programació de Mostra Viva han assistit diferents representants d’aquest festival. Així, en paraules de Maite Ibáñez, Vicepresidenta de Mostra Viva del Mediterrani, ha volgut destacar que ‘aquest festival, que va nàixer com una resposta ciutadana al tancament de Mostra Cinema per l’anterior equip de govern, segueix mantenint la seua essència i el seu esperit per a projectar la nostra ciutat al mediterrani’. Així mateix, Maite Ibáñez ha avançat algunes de les novetats per a aquesta nova edició, com ‘parlar amb altres festivals per a conéixer-nos i reconéixer-nos, la creació de la Mostreta i la Mostra Educativa, en el MuVIM, per als més xicotets, i, per primera vegada en les seues cinc edicions, Mostra Viva serà competitiva en la Secció Oficial, ja que s’optarà al premi Pont del Mediterrani, dotat amb 4.000 euros’.

Aquest extraordinari festival s’inaugurarà el pròxim 5 d’octubre, en el Palau de la Música, amb un acte en el qual es projectarà la pel·lícula de la directora grega Athina Rachel Tsangari, ‘Chevalier’, premiada en diferents festivals internacionals. A partir d’aquest moment, diferents espais emblemàtics de València, com el MuVIM, l’IVAM, Aragó Cinema, els Jardins del Túria o l’Institut Français, entre molts altres, s’ompliran d’una infinitat d’espectacles culturals, entre els quals destaca la Trobada de Música del Mediterrani, la projecció de curtmetratges, la Mostra d’Escena, que comptarà amb un cicle de tallers i espectacles de circ, debats, en els quals s’abordarà la sexualitat en el mediterrani, ‘l’Encontre d’Escriptors del Mediterrani’, on es presentarà l’antologia poètica d’Ibn Khafaya d’Alzira o es mostrarà el costat més solidari d’aquest festival amb l’acció ‘Solidaritat amb el Sàhara’, gràcies a la qual el públic podrà aportar material escolar, relacionat amb el cinema, que anirà destinat a l’Escola de Formació Audiovisual dels campaments de Tindouf en el Sàhara.

Però a més, tampoc ens podem oblidar de la Secció Oficial de Llargmetratges, en la qual es projectaran deu llargmetratges, en Aragó Cinema, i gràcies als quals s’estaran representats els països d’Algèria, Palestina, Israel, Espanya, França, Croàcia, Portugal, Romania i Kurdistan. Les pel·lícules que s’han escollit per a formar part d’aquesta nova edició de Mostra Visca havien de complir dos requisits: Tractar sobre el mediterrani i que no s’haguera estrenat a València, un aspecte que s’ha complit a la perfecció, ja que hi hauran llargmetratges que s’estrenaran, per primera vegada, a Espanya i, fins i tot, que viuran la seua estrena mundial.

A aquesta presentació tampoc ha volgut faltar Albert Girona, Secretari Autonòmic de Cultura de la Generalitat Valenciana, que ha expressat la seua admiració per Mostra Viva.’ Vull mostrar el meu suport a aquest festival que no solament ha recuperat el que es feia abans, sinó que a més està creant una cultura pròpia valenciana’.

I si hi ha hagut una absència notable, aquesta ha sigut la de la Regidora de Cultura, Gloria Tello, que es trobava en el Debat d’Estat de la Ciutat. No obstant això, no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’enviar un missatge de suport cap a aquest festival. En aquest sentit, Tello ha assenyalat que ‘la Mostra Viva és un projecte més que necessari per a la ciutat. La intenció de la Regidoria és recuperar el que el PP va dinamitar, és a dir, que la Mostra torne a ser pública amb l’ajuda de la musculatura de l’Ajuntament de València i d’altres administracions. Sabem que aquest treball no serà senzill, però estem treballant colze a colze per a aconseguir-ho. Mentrestant, l’Ajuntament dóna suport a l’edició d’enguany amb l’aportació econòmica de 65.000 euros i la cessió de les instal·lacions del Palau de la Música’.

Finalment, Vicent Garcés, President d’Honor de Mostra Viva del Mediterrani, ha explicat alguns dels aspectes que volen incorporar per a futures edicions, com ‘la secció de gastronomia valenciana, aconseguir una relació més estreta amb la Diputació de València per a expandir aquest festival per tota la Comunitat Valenciana i, finalment, aconseguir que Mostra Viva siga reconeguda per la Federació Internacional d’Associacions de Productors de Films (FIAPF)’.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris