25n
25N
25N

El formatge valencià "que salva el planeta" gràcies a l'energia solar

L’objectiu és la instal·lació d’un sistema solar que permeta l’obtenció d’energia verda per a l’elaboració del formatge

facebook.com/quesosartesanoslaplaneta

El formatge valencià "que salva el planeta" gràcies a l'energia solar
05/08/2019 -

“El formatge valencià que salva el planeta”. Amb aquest titular, Jordi Benages de Formatgeria La Planeta llançava una campanya de micromecenatge per a poder dur a terme un projecte que, sens dubte, revolucionarà el sector. “Volem continuar elaborant formatge d’ovella artesà, però d’una manera més ecològica”. Com? Instaurant un sistema solar per a l’obtenció d’energia verda. Per a això, necessitava el suport de la gent, concretament, arribar als 6.900 euros. I ho ha aconseguit. En poc més d’un mes ha aconseguit 7.216 euros.

Els diners recaptats, gràcies a la campanya llançada en lateuraterra.com, es destinaran a la compra de l’equip solar acumulador, la seua instal·lació i la seua posada en funcionament. D’aquesta manera, tal com va explicar en la presentació del seu projecte, el seu objectiu és posar-lo en marxa del 15 de setembre al 15 d’octubre.

I és que amb aquest formatge cent per cent verd, la qual cosa Jordi Benages pretén és continuar produint formatge d’ovella artesà, però reduint el consum energètic per a respectar més el medi ambient, al mateix temps que demostra que la producció agroalimentària és un treball que continua sent rendible.

La Formatgeria La Planeta és una granja familiar situada en la localitat de Xert (Castelló), que des de 2013 treballen de manera orgànica i sostenible, i tenint molt clar que “el ritme del nostre treball el marca el cicle vital dels animals i les estacions de l’any”, explica en la presentació del projecte. Ara, volen fer un pas més.

Lateuaterra.com és la primera plataforma valenciana de micromecenatge, que permet el llançament de campanyes que estiguen relacionades amb projectes que cuiden i protegeixen el medi ambient. L’èxit de les campanyes que llancen està més que assegurat. Així, una altra de les campanyes més sonades que ha albergat en la seua plataforma és la de ‘Viu la bici’, que van aconseguir el seu objectiu per a construir, a València, aparcaments col·lectius coberts per a bicicletes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

mercat medieval ontinyent