25n
25N
25N

Quart de Poblet manté el Servei d'Intermediació Hipotecària i Mediació Familiar telemàticament

Les consultes poden realitzar-se a través dels correus hipotecaria@mediacion.icav.es i centromediacion@mediacion.icav.es

Quart de Poblet manté el Servei d'Intermediació Hipotecària i Mediació Familiar telemàticament
31/03/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet continua assegurant els serveis bàsics a la ciutadania, establint diverses formes de contacte de manera telemàtica, a causa de l’emergència sanitària causada per la Covid-19. És el cas del Servei d’Intermediació Hipotecària i el de Mediació Familiar i Veïnal que continuaran la seua labor de manera ininterrompuda atenent les consultes que es realitzen a través dels correus: hipotecaria@mediacion.icav.es i centromediacion@mediacion.icav.es.

En la situació actual, a més, cobren especial rellevància, ja que podran orientar als usuaris i usuàries sobre les diferents qüestions sorgides amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.

A través del Servei d’Intermediació Hipotecària, creat en 2013 gràcies al conveni subscrit entre la Diputació de València i el Col·legi d’Advocats de València, s’atén de manera gratuïta a tots els veïns i veïnes de Quart de Poblet que puguen tindre problemes amb el pagament de la seua hipoteca o la renda de lloguer.

Amb això s’assegura l’assessorament jurídic, així com la mediació i intermediació hipotecària i la negociació assistida entre les persones afectades i les entitats bancàries sobre préstecs relatius a l’habitatge habitual, a més de permetre activar totes les possibilitats que ofereix la legislació hipotecària per a evitar els desnonaments de les famílies afectades.
El servei inclou també l’atenció i posada en pràctica de l’activitat d’intermediació i negociació en casos de problemàtiques entre arrendador i arrendatari quan es tracta de l’habitatge habitual.

Quant al Servei de Mediació Familiar i Veïnal, posat en marxa en 2016, permet dotar a la ciutadania d’una eina amb la qual resoldre els seus conflictes de manera pacífica i sense necessitat d’acudir a la via judicial.

Dins de la mediació familiar es resolen qüestions referents a separacions, divorcis, ruptura de parella, règim de visites, problemes amb el compliment de les pensions d’aliments, discrepàncies en la cura i educació dels fills, modificació de mesures establides en sentència o liquidació de guanys.

També es tracten problemes de convivència entre pare i fills, entre germans, discrepàncies vinculades a cura dels avis o pares majors o dificultats dels avis per a veure als seus néts. És a dir, en general, tot conflicte o discrepància que sorgisca dins de l’àmbit de les relacions familiars.

Quant als conflictes veïnals i comunitaris, es tracten discussions entre veïns causades per qüestions de sorolls, olors, aigües, molèsties produïdes per animals domèstics, discrepàncies en l’ús i cura dels espais comuns de les finques, reparacions de les finques en règim de propietat horitzontal, col·locació d’ascensors. Així com conflictes de convivència per qüestions culturals o religioses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tretze =