25n
25N
25N

Quart de Poblet culmina la protecció d'una omeda històrica coincidint amb el Dia de l'Arbre

Diversos col·legis del municipi, en col·laboració amb l’Ajuntament, celebren l’efemèride

Quart de Poblet culmina la protecció d'una omeda històrica coincidint amb el Dia de l'Arbre
31/01/2018 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha celebrat enguany el 31 de gener, Dia de l’Arbre, amb la culminació del projecte de protecció de la omeda històrica, situada en l’avinguda Ramón y Cajal, al costat del col·legi La Constitució. Per a això, s’ha alçat un muret de pedra i s’ha col·locat un clos, amb rolls de fusta, per a evitar els danys que es puguen produir a les arrels o als troncs, segons expliquen des de l’Àrea de Zones Verdes i Neteja Viària, que dirigeix Manuel Díaz.

Al voltant dels arbres s’ha optat per plantes entapissants i s’ha instal·lat un sistema de reg, adequats per a la cura dels oms. Així mateix, s’ha augmentat la freqüència de tractaments fitosanitaris i s’han col·locat abraçadores per a protegir-ho de possibles trencaments.

L’Ajuntament ha elaborat també un cartell amb la història de la omeda, que huiapareix com una illa d’arbres en un entorn urbà, però fins a no fa moltes dècades formava part d’un entorn d’horta per on passa la Séquia de Mislata, una de les set séquies mare sota la tutela del Tribunal de les Aigües de València.

L’om comú (Ulmus minor) era una de les espècies més utilitzades en passejos, places i riberes, fins a l’arribada de la “grafiosis” en la dècada dels 80, malaltia molt agressiva causada per un fong, que ha acabat amb la gran majoria de les omedes d’Europa. D’ací, el gran valor ecològic i paisatgístic d’aquest conjunt arbori, arreplegat en el catàleg d’arbres singulars del municipi dins de l’Ordenança Reguladora de Parcs, Jardins i Zones Verdes. Es tracta d’una de les 6 inversions votades per la ciutadania en la convocatòria de pressupostos participatius de l’any passat.

Aquest projecte ha suposat, a més que l’Ajuntament, a través de l’àrea d’Urbanisme i Sostenibilitat, dirigida per Juan Medina, utilitze per primera vegada Sistemes de Drenatge Urbà Sostenibles (SUDS), que posen fi al problema generat per les aigües de vessament.

D’altra banda, els col·legis i instituts del municipi s’han sumat a la celebració del Dia de l’Arbre amb la col·laboració de l’Ajuntament, que els ha lliurat un exemplar d’avellaner, una jacaranda o una thuja, segons els casos, per a plantar-ho en les seues instal·lacions. Als actes han assistit Manuel Díaz i la regidora d’Educació, Cristina Mora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 − 1 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna