25n
25N
25N

Quart de Poblet s'integra en la xarxa de municipis "Xarxa Salut" de la Conselleria

El Consistori, com a membre de la xarxa, pot optar a subvencions i formació específiques

Quart de Poblet s'integra en la xarxa de municipis "Xarxa Salut" de la Conselleria
25/09/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet s’ha incorporat a la xarxa de municipis per la salut de la Comunitat Valenciana, “XarxaSalut“, impulsat per la Conselleria de Sanitat, una plataforma que aglutina als Consistoris adherits a l’IV Pla de Salut de la Comunitat que han adquirit el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en aquest.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, al costat de la regidora de Salut Pública, Lucía Fernández, i la tècnica de l’àrea, van rebre al director del Centre de Salut Pública de Manises, Antonio Sarrión, i a la referent de la “xarxa” en aquest centre mèdic, Mercedes Andrés. Durant la trobada, l’alcaldessa es va mostrar molt interessada en l’establiment de sinergies i a donar suport a la iniciativa, potenciant i reforçant les seues propostes.

L’adhesió a aquesta plataforma implica el compromís per part de l’Ajuntament d’implementar accions de promoció de la salut, posant l’accent principalment que totes les polítiques desenvolupades en l’àmbit local puguen tindre un impacte sobre la salut de les persones.

Al seu torn, formar part d’aquesta xarxa suposa poder accedir a subvencions convocades des de Conselleria, a més de la possibilitat de participar en jornades formatives, seminaris i tallers orientats a l’intercanvi d’experiències de promoció de la salut entre municipis de la Comunitat Valenciana.

Un altre dels punts especialment destacats de formar partisca de “XarxaSalut” és el de millorar la participació, la convivència i la cohesió social, mentre es redueixen les desigualtats en salut i es millora la qualitat de vida en l’àmbit local. Per a això, Quart de Poblet crearà un espai de participació compost per uns 15 membres, en el qual formaran part tant persones de l’equip tècnic municipal com veïns i veïnes del municipi, atesa una composició paritària i que reflectisca la diversitat social.

Per a formar part d’aquesta xarxa, el Consistori ha realitzat prèviament un informe en el qual s’inclou la situació de salut en el municipi, així com dels actius existents que la promouen. D’igual manera, s’han dissenyat i implantat diverses accions a aquest efecte, així com la seua posterior avaluació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − catorze =

torrent