25n
25N
25N

Quart de Poblet se suma a la declaració institucional de la Xarxa Memòria Històrica

Quart de Poblet se suma a la declaració institucional de la Xarxa Memòria Històrica
28/01/2021 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar en el ple celebrat el 26 de gener la declaració institucional presentada per la Xarxa de Memòria Històrica amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat, que té lloc cada 27 de gener. Amb aquest escrit, la corporació municipal posava en relleu la importància d’aprofundir en l’educació, la memòria i la investigació sobre aquest terrible episodi de la nostra història, seguint les directrius de la UNESCO.

Per això, en la declaració, es proposa l’impuls d’actuacions dirigides a la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l’Holocaust, recordant que és responsabilitat de tots i totes construir una societat democràtica.

A més, en el document es plasmaven com a imprescindibles tres punts clau, reparar el passat, vigilar el present i actuar cap al futur. Sota aquestes premisses, s’assenyalava la necessitat de posar cara a les víctimes i honrar-les; així com la d’adoptar un paper actiu en la defensa dels valors i de la convivència democràtica i fomentar l’educació, la formació i la cultura de la convivència creativa en pau.

D’igual manera, el Consistori va fer patent la seua intenció de desenvolupar i consolidar l’esperit europeu i democràtic en l’àmbit local, comprometent-se amb la Promoció de la cultura de Pau, així com amb la resta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, establits per l’Assemblea General de l’ONU.

Des de fa anys, l’equip de govern ha realitzat una important tasca per la recuperació de la Memòria Històrica, sempre impulsant polítiques que se centren a conformar una ciutadania democràtica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + nou =