Quart de Poblet assisteix a la jornada del projecte europeu InterCult

Guardar

intercult quart de poblet
intercult quart de poblet

El regidor de Projectes Europeus i Innovació, Bartolomé Nofuentes, ha presentat la jornada del projecte europeu InterCult, que ha tingut lloc hui a les 10.00 hores en la Fundació Pascual Tomás (València).

"InterCult: kit de formació intercultural per a educadors d'immigrants" és un projecte de cooperació europea finançat pel programa Erasmus + per al període 2018-2020, la finalitat del qual és millorar les competències interculturals dels educadors per a oferir una formació en idiomes eficaç a immigrants adults.

A la trobada han assistit representants dels socis d'InterCult, entre els quals es trobaven l'associació francesa Générations Solidaires Val-d'Oise (GSVO95), coordinadora del projecte; l'organització austríacaBFI Upper Àustria; Inthecity Project Development, una agència creativa de Països Baixos; la xarxa txeca de professionals i experts Aliance Lektoru a Konzultantu (ALK); la cooperativa valenciana Iniciatives de Futur per a una Europa Social (IFESCOOP); l'agència i consultoria búlgara de màrqueting i comunicació KU LA TEUA; així com la xarxa EURORESO, amb seu a Itàlia i que involucra a 57 membres de 30 països europeus.

Entre els principals objectius que persegueix InterCult, destaquen la millora de les competències interculturals dels educadors d'adults que treballen amb immigrants; així com el desenvolupament de recursos interculturals multimèdia d'ensenyament d'idiomes dirigits aquest grup.

D'igual manera, es pretén potenciar l'efectivitat del procés d'ensenyament d'idiomes i, per tant, la motivació per a involucrar-se en l'aprenentatge d'aquests. A més, constitueixen un eix central l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques sobre metodologies reeixides per a la integració d'immigrants en l'àmbit europeu; així com la promoció del diàleg intercultural.

D'aquesta manera, s'està desenvolupant un kit de formació intercultural mitjançant el qual es pretén proporcionar diferents metodologies i tècniques que milloren les competències dels educadors en relació amb el diàleg cultural, la tolerància i la inclusió, la sensibilització sobre les característiques culturals específiques dels immigrants, l'enteniment mutu, així com la cerca d'oportunitats per a utilitzar-les en un entorn específic d'aprenentatge.

Destacats