caixa popular

Quart de Poblet posa en valor a les associacions locals en la inauguració de l'exposició-còmic social 14 Històries Increïbles de Superació

Quart de Poblet posa en valor a les associacions locals en la inauguració de l'exposició-còmic social 14 Històries Increïbles de Superació
15/09/2017 -

La inauguració ahir de l’exposició-còmic social ” Històries Increïbles de Superació”, de la Fundació Horta Sud, en el centre Quart Jove de Quart de Poblet va ser també per part de l’Ajuntament del municipi un acte de reconeixement i posada en valor del treball les associacions locals, que van estar àmpliament representades en l’acte, al que van assistir el regidor de Participació Ciutadana i Convivència, Jose Acosta; la seua antecessora en el càrrec i actual regidora de Joventut, Adolescència i Infància, Consue Campos, i el vicepresident de la Fundació Horta Sud, Ximo Planells.

En la mostra, que es pot visitar fins al 29 de setembre, participa l’il·lustrador Paco Roca al costat de professorat i alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València. El projecte ha merescut importants premis com el rebut en el Publifestival, Festival Internacional de Publicitat Social: Millor Branded Content, Millor Il·lustració i Millor Creació d’Acció Social, i el de l’Associació d’Il·lustradors de la Comunitat Valenciana.

Jose Acosta va destacar la força del moviment associatiu local, que fa de Quart de Poblet, “un municipi únic i especial, ja que comptem amb més de 200 associacions, que s’han convertit, amb la col·laboració de l’ajuntament, en el motor del dia a dia i de la realitat del nostre poble. És un fet que ens orgullece. Gràcies a les associacions tenim teatre, música, dansa, ajuda i cuidats¿, projectes juvenils, activitats de temps lliure per a xiquets i joves activitats i projectes de dones, persones majors, més igualtat, més inclusió, en definitiva, una major qualitat de vida per a tots nosaltres. Des de l’àrea de Participació Ciutadana estem i estarem per a acompanyar-vos, promoure, enfortir i impulsar totes aquestes iniciatives que fan de Quart de Poblet un poble d’associacions”.

La mostra inaugurada forma part del projecte Som Súper-Històries de Superació, realitzat per la Fundació Horta Sud, amb l’objectiu de fer visible el treball de persones anònimes, súper herois i súper heroïnes, que des de la seua participació en col·lectius i associacions lluiten per causes justes, pel ben comú i per la millora de la societat. Es va iniciar fa tres anys, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quart de Poblet (es va presentar oficialment en el municipi) i de Caixa Popular.

Aquesta exposició naix de la continuïtat d’un projecte amb dues iniciatives anteriors de Som Súper. En primer lloc, un taller de còmic social impartit per Paco Roca en l’EASD, en el qual els i les participants van conèixer de primera mà i van convertir en còmic les històries narrades per persones que treballen en associacions, que més els van impactar.

En segon lloc, l’edició dels còmics dels 14 participants en un llibre, “14 històries increïbles de superació”, prorrogat pel propi Roca, que també aporta una història de la seua creació, en la qual destaca la idea que la ciutadania, unida, pot aconseguir grans coses per a millorar la societat. Entre els projectes associatius seleccionats per a formar part del llibre es troben Els Jocs de la Memòria, coordinat per l’associació quartera Impuls, i que compta amb la participació també de l’Àrea de Persones Majors de l’Ajuntament, dirigida per Amparo Torner, de Quart per l’Esport, l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València, l’Escola Coral Veus Juntes i el Club d’Escacs de Quart de Poblet, i el projecte de televisió per a joves, realitzada per joves de Quart, ETVeig, junt amb les Cases de Joventut de Quart de Poblet i a Cremant Muses.

La mostra romandrà oberta en l’horari habitual de Quart Jove i serà visitada per l’alumnat dels instituts del municipi, que disposaran d’una petita visita didàctica adaptada als seus interessos. En l’acte d’inauguració va participar l’associació L’Esglai Teatre.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 8 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios