25n
25N
25N

Quart de Poblet llança una iniciativa de promoció de la salut i prevenció de conductes addictives

Quart de Poblet llança una iniciativa de promoció de la salut i prevenció de conductes addictives
24/03/2020 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa una nova proposta educativa i de sensibilització, dirigida a tota la ciutadania, amb la qual es treballarà la promoció de la salut i la prevenció de conductes addictives durant les setmanes que es prolongue l’Estat d’Alarma.

La iniciativa es durà a terme a través de la pàgina de Facebook de la Unitat de Prevenció de Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), UPC Quart de Poblet, mitjançant connexions en directe de 13.00 a 13.30 hores cada dia.

Serà Lourdes Allapont, psicòloga i tècnica d’aquest servei, l’encarregada de realitzar aquestes connexions en les quals es tractarà cada dia un tema diferent amb la intenció que les persones usuàries coneguen la labor de la UPCCA, se sensibilitzen i aprenguen sobre hàbits saludables i de prevenció de diverses conductes addictives. Així, durant aquesta primera setmana les sessions giraran entorn de les “Habilitats per a la vida” i en la primera d’elles, que es va dur a terme el dilluns 23 i va tindre més de 222 reproduccions, es va parlar, concretament, d’eixes habilitats en l’educació i la criança dels fills i filles.

D’aquesta forma, les persones usuàries poden conéixer eines molt útils per al dia a dia i també formular, a través d’un xat, preguntes relacionades amb la matèria que s’està tractant i que es resoldran o bé durant eixa mateixa sessió o en les pròximes.

De fet, gràcies a l’aportació d’un usuari, la setmana vinent es treballarà l’entrevista motivacional, una eina psicològica que ajuda les persones a ser conscient del moment present en el qual estan i de les seues possibilitats de canvi.

Així, l’Ajuntament de Quart de Poblet vol atendre les necessitats de la ciutadania i ajudar-la a gestionar les seues preocupacions i emocions, però recorda que no es tracta d’un consultori psicològic individualitzat, sinó d’una iniciativa que busca donar a conéixer el treball de la UPCCA i oferir eines generals de manera col·lectiva en matèria de salut i prevenció de conductes addictives.

Aquelles persones que es troben en una situació vulnerable, senten ansietat o manquen d’eines per a manejar determinades situacions amb les persones que es troben a càrrec seu, poden demanar ajuda al Servei d’Atenció Psicològica en els telèfons 667916046 i 667916049.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =