25n
25N
25N

Quart de Poblet inaugura QLICK 41, un dels festivals de fotografia amb major tradició d'Espanya

Quart de Poblet inaugura QLICK 41, un dels festivals de fotografia amb major tradició d'Espanya
11/05/2021 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha inaugurat l’exposició QLICK 41. Saló de Fotografia. El certamen és un referent en el panorama nacional i, després de 41 anys seguits celebrant-se, un dels quals té més tradició.

Enguany, com a novetat, s’ha entregat per primera vegada el QLICK honorífic. El guardó ha recaigut en l’alacantina Ana Teresa Ortega Aznar, Premi Nacional de Fotografia 2020.

L’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, al costat de la regidora de Cultura, Cristina Mora, han fet lliurament dels premis del Festival Qlick de Fotografia de 2021 en una edició en la qual s’han presentat 222 obres. L’alcaldessa ha destacat l’aposta del municipi per la Cultura i la importància del Festival en el panorama nacional.

El premi a la millor col·lecció ha sigut per a José María Rubio per “Rincones de Fe”, Juan Miguel Cervera s’ha emportat el segon premi per “Colores” i el tercer guardó ha recaigut enJosé Ramón Luna de la Ossa per “Nature”. En aquest apartat, hi ha hagut tres esments del jurat: Ángel Atanasio per “Introspección”, Xavier Ferrer per “Transnistria” i Jordi Terry per “Barraca, cabezón”, “Barraca, sentado al sol” i “Barraca, esperando agua”.

Quant als premis individuals, els guanyadors han sigut Ángel Atanasio per “Introspección”, Xavier Ferrer Chust per “Transnistria”, Librada Martínez per “Tiempos de Bordado”, María Muñoz per “De vuelta”, Miquel Planells per “Amor Eterno”, José María Rubio per “Ouarz” i Jordi Terry per “Rojo” i “Barraca, esperando agua”.

Quant als premis de la secció Tema Local, el Premi Ribera Ríos ha sigut per a María Muñoz per “A las 15 h” mentre que el Premi Local ha recaigut en Tomás Ortiz per “Punto de vista” i en David Piqueras per “Preocupación”.

A més d’aquestes obres, s’ha decidit seleccionar una sèrie de fotografies no premiades però que, pel seu valor artístic, també formaran part de l’exposició en l’apartat de Col·leccions. Aquestes obres són les d’Ana del Castillo amb “Francia Pandemic”, José Luis Fernández amb “Oda al viento”, José López Giménez amb “Recuerdos en pandemia” i Jordi Peñalver amb “Naranja”. En l’apartat Tema Local, les obres no premiades que també formen part de l’exposició són les d’Ana del Castillo per “Plaza de la iglesia”, María Muñoz amb “Después del parón”, Tomás Ortiz amb “Alineado”, Marta Pastor amb “Biblioteka” i David Piqueras per “Red house”.

La prestigiosa fotògrafa Ana Teresa Ortega ha rebut el QLICK Honorífic 2021 de la mà de l’alcaldessa Carmen Martínez. Ortega va agrair la tasca que es fa amb festivals d’aquest tipus perquè suposa un impuls dins del món cultural.

L’exposició es poden contemplar a la casa de la Cultura fins al 21 de maig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =