25n
Orgull
Orgull

Quart de Poblet celebra la I Trobada Europeu per a l'Ocupació

L’acte va comptar amb la participació especial de representants croats en matèria d’ocupació i formació

Quart de Poblet celebra la I Trobada Europeu per a l'Ocupació
10/09/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l’àrea de Projectes Europeus i Innovació que dirigeix Bartolomé Nofuentes, va celebrar dilluns passat la primera edició de la Trobada Europea per a l’Ocupació. A l’acte, que va tindre lloc en l’espai Qworking de Quart Jove, va assistir una delegació provinent de Croàcia, formada per alcaldes i representants locals de diversos municipis que van conéixer de primera mà les mesures que es desenvolupen en el municipi per al foment de l’ocupació.

La primera intervenció va ser a càrrec de Bartolomé Nofuentes, qui va parlar sobre els plans estratègics d’ocupació a Quart amb prioritat sobre la joventut formada. Per exemple, la posada en marxa de programes com les beques de postgraduats, l’objectiu dels quals és la retenció del talent. “És important revisar les estratègies d’ocupació, sobretot perquè en menys de deu anys desapareixeran els models clàssics per a donar pas a uns altres on estiguen presents la robòtica, la smart city o la Intel·ligència Artificial (IA)”, va destacar l’edil.

Més tard va tindre l’oportunitat d’intervenir José Luis Folgado, empresari valencià que va explicar els nous models empresarials de Networking i Coworking en el sector privat. La ronda d’intervencions va seguir amb José Domingo Martínez, Vicepresident de la Federació de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana i responsable de la secció de serveis innovadors i sostenibles de la Diputació de València, qui va posar el focus sobre les polítiques d’emprenedoria a la província de València.

“En els territoris valencians hem de generar ecosistemes emprenedors des del concepte de desenvolupament participatiu”, va afirmar. Finalment va prendre la paraula Ángel Lorente, regidor d’Ocupació i Promoció Econòmica i Comerç, que va exposar els eixos de treball que es duen a terme en el Centre d’Ocupació i Desenvolupament de Quart de Poblet, destacant la formació en emprenedoria, l’assessorament personalitzat i l’obtenció de certificats de professionalitat.

Després de les intervencions tots els assistents es van traslladar fins al Centre d’Ocupació i Desenvolupament, on van tindre l’oportunitat de visitar les instal·lacions. La delegació croata també va poder conéixer de prop el projecte TESI, informant-se sobre el seu desenvolupament, per a la seua implementació a Croàcia. Es tracta d’un programa formatiu l’objectiu principal del qual és la millora de la formació i ocupabilitat dels col·lectius més vulnerables, dins de les famílies professionals d’energies renovables, seguretat i medi ambient.

Tant els tècnics del Centre d’Ocupació com els representants croats van compartir sinergies en matèria d’ocupació entorn d’aquest projecte, que és susceptible de ser cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya, (POPE) 2014-2020.

L’àrea de Projectes Europeus continuarà amb la seua programació d’actes durant tot el mes de setembre. Dilluns que ve 16 tindrà lloc l’exposició del projecte “Comet lines, The freedom trails of Europe”, que rescata de l’oblit els “camins de llibertat”, les vies de fuita utilitzades per soldades i ciutadans durant la II Guerra Mundial per a fugir dels territoris ocupats pels nazis. L’esdeveniment se celebrarà a les 10.30 hores també en l’Espai Qcorwing (Quart Jove).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =