25n
25N
25N

Quart de Poblet es forma al taller participatiu "Salut en totes les edats i en totes les polítiques"

Quart de Poblet es forma al taller participatiu "Salut en totes les edats i en totes les polítiques"
11/11/2020 -

Des de fa un any, Quart de Poblet s’ha convertit en un municipi adscrit a la xarxa de “Xarxa Salut” de la Generalitat Valenciana, un nou pas amb el qual l’Ajuntament reforça el seu compromís amb el desenvolupament de polítiques de promoció de la salut que es basen en un treball transversal des de totes les àrees implicades. Amb aquest objectiu, i dins del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, el Consistori ha organitzat el taller participatiu “Salut en totes les edats i en totes les polítiques”, destinat al personal tècnic municipal.

Plantejada en dues sessions celebrades el 28 d’octubre i l’11 de novembre, aquesta formació mostra que existeixen nombrosos determinants socials que afecten i estableixen la salut de les persones. Aspectes socials, econòmics, laborals, culturals, ambientals, urbanístics, de mobilitat o, fins i tot, de festes, juguen un paper decisiu en el benestar físic, mental, emocional i funcional de la població.

Davant això, els tècnics i tècniques han definit, en primer lloc, el concepte de “salut” i han analitzat exemples pràctics del dia a dia, identificant aquells factors que incideixen en aquesta. Assentades aquestes qüestions, també s’han establit els actius amb els quals compta Quart de Poblet, és a dir, els recursos entorn dels quals es podran desenvolupar programes per a millorar la situació de la societat, augmentant el benestar i reduint les desigualtats existents.

Un treball que permetrà a totes les àrees municipals comptar amb un diagnòstic sociosanitari i planificar les seues activitats amb perspectiva de salut pública. Seguint aquesta mateixa línia d’actuació, també es realitzarà un altre taller destinat a les entitats socials, agents de vital importància en aquest context, pel paper que juguen i que puguen arribar a jugar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 5 =