25n
25N
25N

Quart de Poblet connecta més de 50 escomeses al clavegueram que abocaven a séquies

Quart de Poblet connecta més de 50 escomeses al clavegueram que abocaven a séquies
17/07/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha dut a terme més de mig centenar de desconnexions de les escomeses domiciliàries de la xarxa de séquies per a la seua connexió a la xarxa de clavegueram aprofitant les diferents obres de remodelació de carrers realitzats. Es tracta d’una actuació que el Consistori duu a terme de manera sistemàtica i gratuïta per als veïns, a fi d’evitar que s’aboque aigües residuals procedents dels domicilis en les séquies i de millorar el servei amb una escomesa més moderna.

Aquesta situació es produeix pel fet que els habitatges que estan connectades a la xarxa de séquies van ser construïdes fa més de 50 anys, per la qual cosa no existia cap llei que regulara el clavegueram. A més, no es disposa de suficients plans o registres fiables que indiquen quins habitatges estan connectades a les séquies, fins i tot els mateixos propietaris de les cases desconeixen en molts casos si la seua escomesa és correcta, la qual cosa implica que tan sols es pot revertir la connexió després de ser detectada l’anomalia durant les obres.

El regidor d’Urbanisme i Medi ambient, Juan Medina, ha assenyalat que “gràcies als treballs de reurbanització de diferents zones del municipi s’ha pogut detectar en quins punts existia aquesta problemàtica. Les obres realitzades es conceben com un canvi integral, de fet, el 80% de la inversió no es veu, ja que es destina a la millora i modernització de la xarxa d’aigües i de clavegueram. Això ens ha permés, d’una banda, millorar tot el servei i, per un altre, detectar aquests casos de connexions incorrectes i donar-los solució.

D’aquesta manera, en aprofitar l’obra projectada, es redueixen les molèsties ocasionades al veïnat, així com el cost derivat d’una nova actuació, ja que la realitzem de manera gratuïta per als veïns i veïnes”.

“En la nostra línia de treball per la sostenibilitat i la smartcity, hem dut a terme importants plans d’inversió per a la modernització i millora del servei de clavegueram i aigua. Gràcies al Pla municipal d’inversions de renovació de la xarxa d’aigües i clavegueram i a l’EDUSI dels Fons FEDER hem pogut escometre nous treballs que, a més de condicionar la xarxa, ens permeten atallar una situació que, d’altra banda, es dóna en els municipis de l’Horta”, va destacar el regidor.

Medina també va lamentar que “alguns grups polítics busquen notorietat a través de titulars que només mostren el seu gran desconeixement del nostre poble, encara que ja ens tenen acostumats a aquesta falta de rigor i de treball conscienciós. Nosaltres, per part nostra, respondrem de la millor manera possible, treballant per a solucionar aquesta situació, com portem anys fent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + cinc =