25n
25N
25N

Quart de Poblet posa en marxa una campanya per a apel·lar a l'empatia i l'autoresponsabilitat davant la COVID19

A través de la Comissió COVID19 s’analitzen qüestions relacionades amb la crisi sanitària que afecten a la població

Quart de Poblet posa en marxa una campanya per a apel·lar a l'empatia i l'autoresponsabilitat davant la COVID19
17/11/2020 -

“Cuidem-nos del virus, de la por, de l’exclusió, de la culpa, de l’acusació”, sota aquest lema, l’Ajuntament de Quart de Poblet està desenvolupant una campanya de comunicació amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania entorn de les conseqüències socials que la pandèmia està ocasionant.

La campanya sorgeix dins de la Comissió COVID19, formada per l’equip tècnic de diferents àrees municipals amb l’objectiu d’analitzar diferents qüestions relacionades amb la crisi sanitària i les noves normatives que afecten la població i a les associacions del municipi, permetent que es prenguen mesures de suport i acompanyament.

Després de detectar casos d’estigmatització a persones o comerços on s’ha passat la malaltia, així com desavinences en famílies, grups d’amics o, fins i tot, entre veïns, l’Ajuntament ha fet una crida a la unitat i al respecte.

Apel·lant sempre a la responsabilitat personal de cada quarter i quartera per a seguir les mesures d’higiene i seguretat, amb aquesta campanya es vol potenciar actituds d’empatia i suport, recordant que la COVID19 és una malaltia que tots podem agafar, fins i tot tractant de seguir tan bé com siga possible les noves normes i recomanacions.

Evitar que l’alumnat que ha estat en quarantena patisca bullying en tornar a les aules o que es deixe d’acudir a algun comerç en el qual s’haja donat algun cas, són alguns dels objectius que es persegueixen. La campanya està plantejada en una sèrie de quatre creativitats amb missatges diferenciats, però amb un fil conductor comú: l’autoresponsabilitat i el respecte.

En cadascuna d’elles es tracta una qüestió central, emprant una simbologia clara i senzilla, per a poder arribar a tota la població. S’assenyalen els sentiments i reaccions negatius, com la culpa, la por, les acusacions i les sospites o el rebuig, i s’aposta per actituds assenyades, en les quals s’extremen les precaucions i se seguixen totes les mesures de seguretat, però des d’un prisma solidari i de suport.

Amb un sòlid Pla de Recuperació Econòmic i Social, l’Ajuntament de Quart de Poblet està treballant des de tots els camps possibles per a combatre les diverses conseqüències que inevitablement està tenint la crisi sanitària. No sols s’ha reforçat el seu suport al teixit econòmic local, també s’estan desenvolupant programes d’acompanyament psicològic, educatiu i social pensats especialment per als col·lectius més vulnerables, com les persones amb diversitat funcional, els menors o les persones majors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − un =