25n
25N
25N

València compta amb els tres primers punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics en la via pública

València compta amb els tres primers punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics en la via pública
20/08/2020 -

Són els primers d’una dotzena que està previst que s’instal·len en diferents barris de València i que formen part del ‘Projecte d’Instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics integrats en l’estratègia EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible)’. Les persones usuàries podran utilitzar mitjançant una aplicació del telèfon mòbil aquests punts. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha visitat hui aquestes instal·lacions, ha destacat que “el canvi que estem impulsant a la ciutat de València és imparable. Millorem la qualitat dels servicis que prestem a la ciutadania amb la tecnologia més avançada perquè tinguen totes les alternatives per ser més sostenibles i eficients”.

Els tres primers punts de recàrrega ràpida en superfície de València estan localitzats: un al carrer de Martí Grajales, prop del Mercat del Cabanyal; un altre al carrer d’Eugènia Viñes i al carrer de la Séquia de la Cadena. Cada punt de recàrrega té dues places per a estacionar els vehicles, un per a la càrrega i un altre per al temps d’espera. Aquesta setmana estan finalitzant les obres amb la instal·lació dels senyals i els sensors de posició per tal que els vehicles no superen el límit d’estacionament que serà d’una hora. Durant el mes de setembre està previst que entren en funcionament després de la posada en marxa i comprovació de tots els sistemes.

Aquests punts de recàrrega elèctrica ràpida són d’especial utilitat per als professionals que fan un ús intensiu del seu vehicle en ciutat, o vehicles de pas que necessiten una recàrrega important per realitzar el trajecte de tornada al seu punt d’origen. En qüestió de mitja hora, depenent del tipus de vehicle i bateria que tinga, els carregadors amb 50 kW de potència, poden deixar el vehicle carregat al 80 %. El model que s’ha instal·lat és l’Ingerev Rapid 50, un punt de recàrrega ràpida multiestàndard, compatible amb tots els estàndards CHAdeMO, CCS i Mode 3 Tipus 2, concebut per a estacions de servici i per abastir a flotes d’alta rotació. Per accedir al seu ús, les persones interessades hauran de fer-ho mitjançant una aplicació en els seus dispositius mòbils. També s’està treballant en una plataforma integrada per a la seua gestió.

El projecte ha suposat una inversió de 135.273,35 euros, cofinançat el 50 per cent a través dels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament de València.

Grezzi ha remarcat “l’aposta del govern de Joan Ribó i de la Regidoria per al foment de la mobilitat sostenible posant a València a l’avantguarda d’aquestes polítiques públiques”. En aquest sentit, ha recordat que aquest treball per dotar a la ciutat de punts de recàrrega de vehicles elèctrics va començar amb la instal·lació dels primers 40 punts de recàrrega a l’aparcament del Centre Històric-Mercat Central. “Ara anem un pas més enllà i posem a disposició de la ciutadania punts de recàrrega ràpida i en la via pública per facilitar el seu accés”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =