25n
25N
25N

València instal·larà una dotzena de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en fanals

València instal·larà una dotzena de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en fanals
06/12/2020 -

L’Ajuntament de València instal·larà a partir de demà dilluns una dotzena de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en diverses zones de la ciutat. La iniciativa comptarà amb la particularitat que es col·locaran en fanals de l’enllumenat públic, afegint-hi així funcionalitats. La Comissió Europea aportarà 18.000 euros en un pressupost total que arriba als 29.998,8 euros, IVA inclòs.

“Tenim l’oportunitat de ser encara més eficients i usant la mateixa infraestructura i la mateixa energia utilitzarem alguns dels nostres fanals per a carregar cotxes”, ha explicat Notario. “De moment –ha afegit- es tracta d’un projecte pilot i, per tant, caldrà monitoritzar els resultats per a estudiar la viabilitat d’implantar el sistema en tota la ciutat”.

Una vegada analitzats els diferents dispositius, el tipus de càrrega i l’àmbit d’aplicació s’ha optat per un model caragolat als fanals amb càrrega semiràpida i un model de gestió mixt. S’instal·laran en tàndems i constaran d’una presa de recàrrega semiràpida. En cada fanal s’instal·laran, per tant, dos punts de càrrega i es disposaran dos places d’aparcament pintades en verd, amb el símbol de càrrega elèctrica, en les quals podran aparcar per a la recàrrega dels vehicles (amb càrrec per consum d’energia) tota persona que dispose d’un vehicle elèctric o híbrid elèctric endollable.

Les ubicacions seran: C/ Amadeu de Savoia (edifici municipal de Tabacalera), amb quatre carregadors en dos fanals i un total de 28 kW de càrrega simultània, i als carrers Castellonet de la Conquesta (edifici de la Junta de Districte de Trànsits), Santa Rosa (escola de jardineria), Comte Altea (número 28) i General San Martín (número 7) amb dos carregadors en un fanal en cadascuna d’elles, enclavament automàtic de càrrega nocturna per a la desconnexió automàtica i 14 kW de càrrega simultània per a cada emplaçament.

“Este projecte s’emmarca dins del projecte de ciutat que este govern ha impulsat i que ha situat a València en l’avantguarda en polítiques de sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic. El servici d’enllumenat eficient està fent un treball increïble en eixe aspecte i hem aconseguit un gir de 180 graus que ha tret a la nostra ciutat de la llista deshonrosa de la contaminació lumínica a Europa i l’ha col·locada al capdavant d’una altra llista de ciutats amb bones pràctiques en enllumenat”, ha destacat Notario.

Entre els avantatges competitius d’este projecte, baix el nom Humble Lamp Post, es troba la possibilitat d’implementar a baix cost d’adquisició, gran quantitat de carregadors de cotxe, utilitzant el major o menor nombre de centres de comandament d’enllumenat que ja disposen d’escomesa elèctrica, i resta d’infraestructura per al subministrament; l’obtenció de costos d’explotació baixos, ja que no es requerix repercutir el terme de potència per a garantir l’equilibri financer del servici i la possibilitat d’una adaptació progressiva, a mesura que l’exigisca la demanda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − nou =