caixa popular

Puigdemont recorrerà al Constitucional alemany per a evitar la seua entrega a Espanya

Puigdemont recorrerà al Constitucional alemany per a evitar la seua entrega a Espanya
12/07/2018 -

L’advocat de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat que preveuen recórrer al Tribunal Constitucional alemany la decisió del Tribunal de Schleswig-Holstein de permetre l’entrega a Espanya per malversació descartant el de rebel·lió.

En declaracions a Tv3 arreplegades per Europa Press, Cuevillas ha valorat la decisió “de 8 sobre 10 perquè el càrrec més greu que hi havia era el de rebel·lió”, perquè al seu entendre és evident que no hi ha hagut violència i així ho ha descartat el tribunal regional.

L’advocat ha puntualitzat que abans d’acudir al Constitucional hauran de fer un recurs de reforma per a esgotar la via interna, que és un tràmit, i acudiran al Tribunal Constitucional per “la falta de garanties per a un juí just” i, respecte a la malversació, perquè l’argumentació té contradiccions, assegura.

El lletrat assegura que, en el seu escrit, el tribunal permet el lliurament de Puigdemont perquè considera que Espanya “sobre el paper és un Estat de Dret”, i que aquesta serà la batalla intensa que hauran de lliurar en el Constitucional alemany, ha reflexionat.

Cuevillas ha explicat que ara està en discussió si Alemanya permet finalment el lliurament de Puigdemont perquè siga jutjat a Espanya per malversació i ha asseverat que els advocats alemanys creuen que la decisió pot ser “una denegació en dues etapes”: una primera descartant rebel·lió i encara queda molt marge de recorregut.

Sobre si pot haver-hi líders sobiranistes jutjats per rebel·lió i l’expresident català sol per malversació, ha valorat que “seria un ridícul internacional, ja que el tribunal ha entrat a valorar els fets i Alemanya és considerada el bressol del dret penal”.

“S’ha mantingut que existia el delicte de rebel·lió per a poder suspendre càrrecs electes, però la rebel·lió és evident que no s’ha produït”, ha defensat, i per a ell seria absurd mantenir aquestes greus acusacions contra la resta d’investigats.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 12 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC