25n
25N
25N

Puig valora la compra de 178 hectàrees del Desert de les Palmes

El president ha explicat que la Generalitat ha arribat a un acord per a la compra, per 1’8 milions d’euros, d'”una de les zones de més valor ecològic del parc”

Puig valora la compra de 178 hectàrees del Desert de les Palmes
29/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l’adquisició de 178 hectàrees “en el cor” del parc natural del Desert de les Palmes pel seu interés paisatgístic i el seu “atractiu turístic“.

Aquesta zona que l’Administració valenciana adquirirà per 1,8 milions d’euros, segons la taxació tècnica, està situada en el terme municipal de Benicàssim i és “una de les zones de major valor ecològic del parc”, així com amb major valor històric, en trobar-se allí el castell de Montornés.

El cap del Consell l’ha explicat després de la reunió que ha mantingut en la seu del Consell a Castelló amb el president del consell d’administració de l’empresa Cornisa de la Flor del taronger, José María Ferrer, propietària de les 4 finques que la Generalitat comprarà.

El president ha afirmat que “es pretén donar la visibilitat més gran possible al parc del Desert” i generar totes les sinergies possibles tant des del punt de vista paisatgístic, com a pedagògic, turístic o de l’estudi de la flora i la fauna del paratge.

Des del punt de vista del patrimoni cultural, els terrenys contenen el castell de Montornés, Bé d’Interés Cultural que, com ha explicat el president, conformen “una part del que va ser la història de la conquesta de l’antic Regne de València i el que van ser els primers assentaments àrabs”.

Així, ha informat Puig, es desenvoluparan “projectes transversals”, com ja es va fer amb l’adquisició del pic del Penyagolosa i del Mes de Sanaüja, perquè “un dels grans tresors que tenim en la Comunitat Valenciana” puga estar “al servei dels ciutadans” i, alhora, impulse el turisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus