caixa popular

Puig urgeix a desenvolupar les infraestructures 'necessàries' per a aprofitar el 'gran potencial' de la Comunitat Valenciana com a centre del Mediterrani

Puig urgeix a desenvolupar les infraestructures 'necessàries' per a aprofitar el 'gran potencial' de la Comunitat Valenciana com a centre del Mediterrani
24/07/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat a l’Administració de l’Estat que prioritze el desenvolupament d’infraestructures “necessàries”, com el Corredor Mediterrani, per a poder aprofitar el “gran potencial” que proporciona a la Comunitat Valenciana la seua ubicació en el centre del Mediterrani i la converteix en la segona autonomia espanyola en volum d’exportació.

“El Corredor Mediterrani no és una exigència, sinó una realitat efectiva de pèrdua de competitivitat cada dia que passa”, ha subratllat durant la presentació de l’estudi ‘Impacte econòmic dels ports de l’Autoritat Portuària de València en 2015’, en la qual també ha reivindicat de nou la via Sagunt-Terol per a comunicar l’arc mediterrani amb el port sec de Saragossa.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha apel·lat a la implicació del sector públic en l’execució d’infraestructures que vertebren les comunicacions, ja que el port és “part de l’Estat emprenedor” i és aquest qui “inverteix realment en el territori”.

Per això, ha lamentat la “gran síndrome centralista” que ha patit històricament la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha generat una “falta de racionalitat en la inversió en les infraestructures públiques” amb resultats negatius per al conjunt d’Espanya.

Tal com ha ressaltat Puig, l’informe donat a conéixer aquest dilluns, elaborat per la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb l’Autoritat Portuària de València, evidencia la importància de tenir “un sector públic potent, ordenat i eficaç” que, a més d’emprenedor, siga també “col·laborador”.

Com a exemple d’articulació institucional efectiva, el president ha fet referència a Parc Sagunt, del que ha recordat que ja s’ha venut el 80% i ha avançat que en els pròxims dies se celebrarà una reunió “per a tancar l’operatiu de la venda del 20%” que suposen les parcel·les restants.

Així mateix, ha reiterat la decisió del Govern valencià per a dur a terme la segona fase de Parc Sagunt. “Si es donen les condicions oportunes, seria desitjable fer-ho amb Sepides, el nostre soci de referència, però si finalment no arribem a un acord, es farà igual per part de la Generalitat”, ha puntualitzat Puig.

En referència a l’estudi impulsat per l’Autoritat Portuària de València, el president ha indicat que les dades extretes evidencien com el port de València, que empra a més de 30.000 persones, és un motor de l’economia en el territori valencià. En eixe sentit, ha expressat la seua satisfacció perquè es reconega “el valor del port” i perquè aquest potencial es visibilitze davant la societat.

Finalment, el cap del Consell ha apostat per enfortir la relació entre les infraestructures, com els ports, i els territoris, a fi de fomentar “una bona convivència”. Com ha explicat, açò implica un trasllat dels beneficis generats pels enclavaments portuaris a les poblacions, a més d’estudiar maneres per a minimitzar els impactes negatius que es deriven de la seua activitat.

Impacte econòmic dels ports de l’APV

Segons es desprén de l’informe presentat aquest dilluns, els ports gestionats per l’Autoritat Portuària de València (Sagunt, Gandia i València) van generar en 2015 al voltant de 37.000 ocupacions a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un 2,05% del total de llocs de treball creats en l’autonomia valenciana.

Les dades indiquen també que l’impacte econòmic de les infraestructures portuàries de la província de València ascendeix a 2.352 milions d’euros, xifra que equival al 2,50% del total del valor afegit brut (VAB) de la Comunitat Valenciana.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats