25n
25N
25N

Ximo Puig trasllada el seu suport al sector del calçat davant el conflicte per la possible pujada d'aranzels dels EUA i planteja que puga rebre ajudes del Pla Resistir Plus

El president treballarà per a buscar una solució a la resposta donada pel Govern estatunidenc a la taxa a les tecnològiques i demana un “diàleg clar” a través de l’OCDE per a preservar l’aliança comercial amb aquest país

Ximo Puig trasllada el seu suport al sector del calçat davant el conflicte per la possible pujada d'aranzels dels EUA i planteja que puga rebre ajudes del Pla Resistir Plus
19/04/2021 -

El president ha traslladat el seu suport al sector del calçat davant el conflicte generat per la possible pujada d’aranzels anunciada pels EUA i s’ha mostrat a favor que puga rebre ajudes del Pla Resistir Plus.

Així ho ha expressat després de mantindre una reunió amb representants de la Federació d’Indústries del Calçat Espanyol (FICE) i de l’Associació Espanyola de Components del Calçat (AEC), així com amb els alcaldes d’Elx, Carlos González, i Elda, Rubén Alfaro. A la trobada també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El president ha subratllat que la Generalitat està “absolutament alineada amb la defensa del calçat en una situació crítica com la que s’està vivint en aquests moments” i ha assenyalat que treballarà per a buscar una eixida al conflicte dels aranzels, “que pot tindre conseqüències molt negatives per a la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, s’ha mostrat a favor d’establir un “diàleg clar” en el marc de l’OCDE per a resoldre el problema i ha indicat que “certament és necessària una imposició en l’àmbit de les tecnològiques, però hem de preservar la nostra aliança comercial amb els Estats Units”.

A més, s’ha mostrat favorable a sol·licitar al Govern que el calçat puga accedir a les ajudes directes del Pla Resistir Plus, que es finançarà amb 650 milions del Govern central i el conveni del qual es tancarà aquesta setmana. “Si el Govern ens ho permet, per descomptat el sector serà inclòs tant en les ajudes del Govern com en les possibles ajudes complementàries”, ha garantit el cap del Consell.

El president ha destacat, així mateix, la solidesa del sector en la Comunitat Valenciana, com a primera comunitat productora i exportadora de calçat a Espanya, i ha recordat que el seu volum de producció representa pràcticament la meitat del conjunt espanyol.

En concret, el nombre d’empreses valencianes dedicades al sector del calçat i el cuir ascendeix a prop de 2.600, que donen treball a unes 19.600 persones. Aquestes xifres suposen que més de la meitat de les signatures d’aquest sector a Espanya operen en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria