25n
25N
25N

Puig demana no deixar "cap porta oberta als qui diuen que la violència domèstica afecta a homes i dones"

Puig demana no deixar "cap porta oberta als qui diuen que la violència domèstica afecta a homes i dones"
05/01/2019 -

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha condemnat aquest dissabte les agressions masclistes a dones en Nit de cap d’any, a Borriana (Castelló) i Callosa d’en Sarrià (Alacant), i ha cridat a “no deixar cap porta oberta a aquells que diuen que la violència domèstica afecta tant a homes com a dones”.

Puig ha advertit en declaracions als mitjans a Morella (Castelló) que “el terrorisme masclista té moltes mirades” i ha afirmat que “és evident que aquestes agressions donen encara més fortalesa a la necessitat de combatre la ideologia que s’està intentant situar en alguns àmbits”, que al seu judici pretén “diluir tot el combat contra la violència de gènere”.

Al marge d’aquesta reivindicació, ha condemnat tant l’agressió sexual a una menor de 17 anys a Borriana, quan tornava a la seua casa en Nit de cap d’any, com la que ha transcendit aquest dissabte per part de quatre joves a Callosa d’en Sarrià a una dona de 19 anys. “És molt lamentable”, ha manifestat, i ha recalcat que el primer és estar al costat de les víctimes i familiars i “ajudar-les sempre des de tots els àmbits possibles”.

També “condemnar absolutament als que són els culpables, que efectivament són els violadors, els assassins”, però Puig ha subratllat que “la societat fracassa també quan es produeixen aquestes situacions”. Per això, ha defensat que “no es pot obrir un debat irresponsable entorn de la violència de gènere”.

“Aqueix combat encara l’hem de guanyar, perquè el pitjor problema que té hui Espanya i la Comunitat és sens dubte la violència masclista”. “Abans va ser el terrorisme, tenim problemes econòmics encara, però hui el principal és la violència contra les dones”, ha emfatitzat.

“COMBAT IDEOLÒGIC”

En aquest context, ha assegurat que actualment es dóna un “combat ideològic” entorn de la violència de gènere, davant el qual veu necessari incidir que “darrere d’aquestes agressions masclistes hi ha una cultura en la qual encara algú pensa que l’home té alguns drets sobre les dones, i això és intolerable”.

Per a aconseguir-ho, el cap del Consell ha reclamat que “no hi haja el més mínim pas arrere en el combat contra el masclisme” i “no solament quan es produeix una situació irreversible com la mort, sinó en tot el caldo de cultiu que facilita que alguns homes tinguen encara aquesta actitud que només es pot titllar de terrorista”.

“Si vam ser capaços de véncer units el terrorisme etarra, ara hem de véncer junts el terrorisme masclista”, ha reivindicat, i ha reiterat en aquest punt que “no es pot deixar cap porta oberta a aquells que diuen que la violència domèstica és una qüestió que afecta tant a homes com dones”.

Puig ha recalcat així que la violència masclista és “una violència específica contra les dones” i una mostra de “la pitjor desigualtat que existeix encara hui és la que separa a les persones en funció del seu sexe”. “Hi ha moltes fractures socials, però la pitjor sens dubte és la que ve determinada per l’origen de cada persona”, ha asseverat.

COMBATRE EL “CONFABULE” EN L’HEGEMONIA DEL MASCLISME

Per tot això, ha reconegut que cal “reforçar” el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i “canviar les actituds diletants que hi ha en aquests moments” i ha assegurat que “el compromís del Govern valencià és estar al costat de la societat combatent les causes”. Entre elles ha ressaltat l'”educació masclista i aqueixa sensació d’un cert confabule en una hegemonia del masclisme”.

“Ara ja sabem que l’origen està ací, i hem de combatre les causes que produeixen assassinats”, ha manifestat, i ha resolt: “Davant el terrorisme masclista cap pas arrere; és evident que les ideologies que sustenten la desigualtat són ideologies que finalment han provocat aqueixa situació de fractura, i això és el que hem de combatre sens dubte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

CCCC
torrent