25n
25N
25N

Puig vol que el nou Botànic siga un "reinici" més enllà del nom i que hi haja "respecte" en Les Corts

Puig vol que el nou Botànic siga un "reinici" més enllà del nom i que hi haja "respecte" en Les Corts
10/05/2019 -

El president de la Generalitat en funcions i líder del PSPV, Ximo Puig, ha defès que el nou acord de govern amb Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida ha de suposar un “reinici” del Botànic més enllà de com s’anomene o on es firme, davant la petició de la formació morada que se segelle a Alacant com “l’Acord del Montgó”.

També ha advocat perquè hi haja “respecte institucional” en Les Corts davant el canvi de configuració de la cambra amb l’entrada de Vox, per al que ha garantit que els socialistes ho tindran tant amb els socis com amb els adversaris”.

A quatre dies de l’inici de les negociacions formals per al nou Consell, dimarts que ve, ha insistit a preguntes dels periodistes en dos actes com a cap del Consell i del PSPV en què de moment solament hi ha hagut “una primera presa de contacte” entre les tres parts. “A partir d’ací estructurarem el calendari i la metodologia”, ha avançat, encara que “cada cosa té el seu temps”.

En qualsevol cas, ha agraït la postura oberta de Compromís i Podem per a “configurar un govern de progrés” i la seua “voluntat de descentralització”. “Estem parlant d’un reinici, no de continuisme pur i dur”, ha recalcat sobre la proposta d’un pacte del Montgó en lloc del Botànic II, per la qual cosa creu que “el nominalisme és poc important”.

Per a Puig, “es tracta de continuar en allò que s’ha fet bé i d’aprofundir en el canvi, però per descomptat observar l’actualització necessària”. Al fil del IX Congrés Nacional de Mudances al que ha assistit, ha destacat que “en política cal estar en permanent revisió i actualització”. “No es pot quedar ningú en la zona de confort i pensar que tot està fet. En el nostre cas, és evident que falta molt per fer”, ha asseverat.

VOLUNTAT D’ACORD DE TOTS

En aquest context, ha posat l’accent que no s’ha produït “cap progrés d’ahir a hui” perquè “objectivament és complicat avançar perquè estem en campanya i no és l’entorn més favorable”. Però ha reiterat que “hi ha voluntat d’acord expressada pels actors determinants”, Mónica Oltra (Compromís) i Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem), amb els qui es va reunir aquest dimecres i dijous.

En clau parlamentària, preguntat per si Enric Morera (Compromís) continuarà al capdavant de Les Corts, ha reconegut que ha sigut “un bon president” i li té “profund respecte i estima”, però ha remarcat que no li correspon a ell decidir: “Hem dit amb claredat que creiem que li correspon a Compromís qui l’ha ostentat fins ara, i nosaltres defendrem la proposta que facen”.

Respecte a la Mesa del parlament valencià, davant la constitució dijous que ve, ha advocat perquè “també hi haja un espai per a Podem”, amb l’objectiu d'”evidenciar la realitat del que és un govern de progrés”. Ha apostat “amb total claredat” per una Mesa que no siga provisional com fa quatre anys, “per respecte institucional”, però ha puntualitzat que “tampoc seria un drama” perquè “la política és l’art del possible”

I a nivell de partit, Puig ha avançat que el PSPV establirà a principis de la setmana que vé tant l’organigrama del grup socialista en Les Corts, amb 27 diputats i “moltes cares noves”, com la comissió negociadora per a l’acord de govern.

De moment, aquest divendres ha celebrat una presa de contacte amb tots els diputats que tindran “la responsabilitat de ser el grup més important d’aquesta cambra, perquè després de quasi 30 anys el PSOE ha recuperat eixa hegemonia”.

Ara bé, ha puntualitzat que “és un temps en el qual l’acord i el diàleg és fonamental” i ha garantit que el respecte serà la seua “norma per a intentar garantir la convivència, estabilitat”. La meta, “que aquesta democràcia avançada que tenim en la Comunitat Valenciana siga referència en tota Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 4 =