25n
25N
25N

Puig assegura que "cal tindre voluntat d'acord" per a formar Govern i insta a superar "la fronterización"

Puig assegura que "cal tindre voluntat d'acord" per a formar Govern i insta a superar "la fronterización"
17/09/2019 -

El president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que per a conformar un nou Govern central “cal tindre voluntat d’acord” i ha instat a superar “la fronterització, el partidisme i la crispació” perquè si es mantenen “qui perdrà realment serà el país” i “serà molt difícil” fer una Espanya “com es mereixen els ciutadans”.

El responsable autonòmic, que ha considerat que “no es pot romandre sense Govern” i amb “inestabilitat”, s’ha pronunciat d’aquesta manera després de participar en la inauguració de la Fira Hàbitat València, preguntat per si creu que s’arribarà a un acord per a conformar l’Executiu central.

“No tinc ni la més remota idea. Totes les perspectives que en aquest moment apareixen s’allunyen de la formació de Govern. A mi em sembla, sincerament, una mala notícia. Ho he dit en reiterades ocasions”, ha respost el cap del Consell.

Així, ha assenyalat que el país “no pot romandre sense govern i amb aquesta inestabilitat en la qual portem ja cinc o sis anys instal·lats”. “Això no és raonable perquè vivim en un món absolutament canviant, amb tants inputs com estem veient amb el tema del petroli, amb el Brexit o amb la desacceleració de l’economia a Alemanya. Tot això exigeix voluntat d’acords molt importants”, ha plantejat.

Ximo Puig ha subratllat que “si no hi ha acords, si no hi ha voluntat d’acord i ens mantenim en la fronterització serà molt difícil fer un país com es mereixen els ciutadans”.

En aquest punt, preguntat per les negociacions per a conformar l’Executiu central i per si el consens és més complicat d’aconseguir a Madrid que en la Comunitat Valenciana i a València on es van reeditar els seus governs de coalició després de les passades eleccions, Puig ha apuntat que és una qüestió que s’haurà de fer “a Madrid” i que en el cas valencià es va fer el treball que s’havia de fer.

CIRCUMSTÀNCIES DIFERENTS

“No sé. Això l’haurà de preguntar a Madrid. Nosaltres ací vam fer el nostre treball”, ha exposat, al mateix temps que ha insistit en la necessitat que hi haja “voluntat d’acord” i ha al·ludit de nou a la “situació de crispació” que hi ha “en la política espanyola”.

“Les circumstàncies també he de dir que són diferents. A Espanya s’exigeix el concurs de diferents forces i hi ha una situació de crispació en la política espanyola que està ací. Crec que o superem la fronterització, el partidisme, la crispació o qui perdrà realment serà el país”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

bombers
bombers