caixa popular

Puig sobre el requisit en Corts: "Els funcionaris han de poder servir als ciutadans expressant-se en la seua llengua"

E.P

Puig sobre el requisit en Corts: "Els funcionaris han de poder servir als ciutadans expressant-se en la seua llengua"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que els funcionaris valencians “han de poder servir amb garanties als ciutadans expressant-se en la seua llengua”, referent a la no inclusió del requisit lingüístic en l’Oferta d’ocupació pública (OPE) que trauran pròximament les Corts Valencianes.

“Més enllà de qual siga la plasmació d’eixe acord”, el president ha defès que el castellà i valencià són llengües oficials de la Comunitat Valenciana i “no és un problema, és una sort”.

Així ho ha defès el cap de l’executiu valencià en atenció als mitjans després de la presentació de l’Expofòrum 2019 en l’Ateneu Mercantil de València, on ha defès que “els ciutadans tenen dret a usar la llengua que volen”.

Per la seua banda, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha sigut contundent. ‘Demanar que per a una plaça de telefonista s’haja d’acreditar el valencià diuen que és fer política. Defensar la Llei d’Ús i garantir que puguen atendre a qui, fent ús dels seus drets es dirigisca en valencià a Les Corts, és democràcia’. Així mateix, en declaracions a València Extra, ha explicat que ‘no és possible que el coneixement del valencià es reduïsca a uns mèrits perquè no garanteix que la persona que ocupe una plaça en Les Corts puga atendre o gestionar documentació en valencià, podent entorpir el desenvolupament d’alguns procediments i expedients. Per això, hem sigut coherents amb el nostre posicionament polític i hem defensat que fóra un requisit’.

Escola Valenciana ha donat suport a Compromís i al President de les Corts en aquest sentit. Escola Valenciana ho té ben clar: «Amb decisions com aquesta no avancem vers la igualtat lingüística. Sols calia un fort i valent impuls: incloure la plena capacitació en valencià per a les noves empleades i els nous empleats públics de les Corts», ha exposat Vicent Romans i ha afegit: «La normalització del valencià s’ha de portar a terme des de l’àmbit educatiu, econòmic, polític, administratiu, social i cultural a través de mesures que, d’una banda, en regulen l’ús i el coneixement i, d’altra banda, protegisquen la nostra llengua minoritzada».

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris