25n
Orgull
Orgull

Puig assenyala que l'enfortiment en la relació amb Balears permetrà avançar en l'"aliança en favor de la perifèria"

Puig assenyala que l'enfortiment en la relació amb Balears permetrà avançar en l'"aliança en favor de la perifèria"
05/07/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la cimera valencianobalear, que s’està celebrant entre els dies 5 i 6 de juliol a Palma, consolidarà les relacions entre totes dues regions i projectarà una “aliança en favor de la perifèria”.

Així ho ha assegurat abans de la inauguració de la trobada en la qual han participat el president de les Corts Valencianes, Enric Morera i del president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, i a la qual també ha assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Segons ha explicat Ximo Puig, es tracta d’una cimera no sols de governs autonòmics sinó també de la societat civil, en la qual estan participant representants de sectors econòmics, d’organitzacions empresarials i sindicals, universitats, i mitjans de comunicació, i que permetrà estrényer “vincles i interessos de futur” d’àmbit polític, social, cultural i econòmic, que uneixen a les dues comunitats autònomes.

Així mateix, el president ha assegurat que aquesta cimera és el començament d’una nova etapa en les relacions entre les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, que ha de ser “afermada i consolidada”, i al mateix temps “constitueix un pas avant en la manera d’entendre una Espanya diferent, basada en la diversitat i en la suma d’identitats”.

El cap del Consell s’ha mostrat convençut d’aquesta trobada contribuirà a donar una “visió integradora i cohesionada d’una Espanya possible, real, diferent i, en definitiva, millor”.

Respecte de les qüestions que s’estan abordant en la trobada bilateral, el president s’ha referit als projectes de caràcter europeu en els quals s’ha estat treballant conjuntament en els últims mesos, així com al model de finançament autonòmic i al model d’Estat.

Sobre el model de finançament, Puig ha explicat que es treballarà sobre com impulsar la reforma del model, fonamental per a garantir la suficiència financera de les comunitats autònomes, i perquè la reforma tinga en compte la realitat poblacional de cada autonomia.

De la mateixa manera, el president també ha mostrat la seua preocupació sobre com aconseguir convergir amb la mitjana espanyola en renda per càpita, ja que segons ha dit “tant la Comunitat Valenciana com Balears estem en una posició de divergència respecte de la mitjana espanyola”.

Finalment, ha advocat per aprofitar el cimera per a debatre sobre “un model d’Estat en el qual hi haja possibilitats de conviure en harmonia, cohesió i amb justícia social”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − sis =