Puig, convençut que Sánchez escoltarà solucions al "problema valencià" d'infrafinançament

E.P

Puig, convençut que Sánchez escoltarà solucions al "problema valencià" d'infrafinançament
01/10/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha mostrat convençut que el president del Govern, Pedro Sánchez, escoltarà els seus plantejaments per a resoldre l’infrafinançament i falta d’inversions en la Comunitat, la qual cosa considera “el problema valencià”. Tots dos es veuran aquest dimecres en el marc de la ronda de presidents autonòmics que va impulsar Sánchez a la seua arribada a la Moncloa.

“Entenem que el diàleg és l’única via i estic convençut que el president va a escoltar, perquè ens ha escoltat anteriorment i estic convençut que hi haurà vies de solució per a acabar amb aquesta discriminació”, ha subratllat el dirigent valencià a la seua arribada als premis Jaume I entregats a Madrid.

Així ha defès que aquesta problemàtica és “real” i des de València s’aspira al fet que s’acabe. En els últims mesos, Puig ha sigut dels dirigents més actius en qüestió de finançament autonòmic, arribant a demanar al Senat que habilitara la Comissió General de Comunitats Autònomes per a debatre sobre açò.

“PAREIX UNA CAÇA BRUIXES”

Preguntat per la suposada “caça de bruixes” denunciada des del Govern, després de la publicació en les últimes setmanes d’escàndols privats que afecten diferents membres del seu gabinet, Ximo Puig ha assegurat que “si no la hi ha, ho pareix”.

El president de la Generalitat Valenciana ha demanat no fer un “totum revolutum” sobre els casos que afecten ministres com Pedro Duc o Dolores Delgado. Al seu juí, cada qüestió té a veure amb una situació particular pel que ha demanat no generalitzar. En tot cas, considera “bona” l’acció de Govern que està duent a terme el gabinet socialista i ha assenyalat que en eixa línia ha de continuar.

Sobre la possibilitat d’un avançament electoral, Puig ha destacat la importància de retornar l’estabilitat a la política espanyola, un tema en el que considera que Sánchez farà “tot el possible”. No obstant açò, ha assenyalat que la realitat parlamentària “és la que és”, i ha apuntat que si no es donen les condicions perquè continue el Govern Sánchez “posarà l’interés nacional per damunt de l’individual”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =

sagunt a escena 2019
turismo salou