25n
25N
25N

Ximo Puig reivindica la 'recepta' de la 'unitat' per a eixir de la crisi i apel·la a la via de la 'estabilitat' i el 'diàleg' que ofereix la Comunitat Valenciana

El president ha participat en la clausura del ‘XIX Congrés de Directius’ de la Fundació CEDE acte presidit per Sa Majestat el Rei Felip VI

Ximo Puig reivindica la 'recepta' de la 'unitat' per a eixir de la crisi i apel·la a la via de la 'estabilitat' i el 'diàleg' que ofereix la Comunitat Valenciana
21/10/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la “recepta” de la “unitat” per a eixir de la crisi provocada per la pandèmia de COVID-19 i ha proposat seguir la via de l'”estabilitat”, el “diàleg” i les “aliances” que ofereix la Comunitat Valenciana.

El president ha participat en la clausura del ‘XIX Congrés de Directius’ de la Fundació CEDE que, amb el lema ‘El temps del lideratge transformador’, s’ha celebrat a València, un acte que ha sigut presidit per Sa Majestat el Rei Felip VI i que ha comptat també amb les intervencions de la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i del president de la Fundació CEDE, Isidro Fainé.

“Hui, més que mai, és el temps del diàleg, l’estabilitat i de les aliances. Això és el que proposem i fem des de la Comunitat Valenciana: enfront dels territoris de la confrontació que desorienten a la societat, unitat; enfront del rupturisme que crea inseguretat jurídica, estabilitat; enfront dels partidismes estèrils, diàleg”, ha assenyalat el president.

Ximo Puig ha defensat que “la responsabilitat i el sentit comú -el ‘trellat valencià’- és la base sobre la qual es consolida la nostra recuperació”, perquè “enmig de tant de soroll irresponsable i tanta fúria interessada, el diàleg social ha funcionat en la Comunitat Valenciana i ha de funcionar en tots els territoris d’Espanya”. “Aqueix és el bé més valuós que hui podem exportar al conjunt d’Espanya des d’aquesta terra de comerciants, d’industrials, d’emprenedors”, ha continuat.

Tal com ha emfatitzat, “no és hora de trinxeres, sinó de ponts”, atés que “el que no suma, resta, i el que resta, divideix”. Per això, ha insistit que “és l’hora de la bona política: la que no sembra dubtes, sinó que ofereix certeses”.

“Això és el que proposem: estabilitat, seguretat, i confiança, una confiança que fa que en el quart trimestre d’enguany cresca un 12% l’índex de confiança empresarial en la Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana espanyola, i que les grans empreses espanyoles -com saben les entitats financeres-, sàpien que són benvingudes ací”.

“Triar a València per a aquest congrés és una aposta per una Espanya integradora, és una aposta per aqueixa Espanya diversa que entén totes les realitats”, ha indicat el cap del Consell, per a agregar: “rupturismes, cap; visions uniformitzadores, tampoc”.

En aquesta línia, Ximo Puig ha manifestat que, per a superar l’actual desafiament, “Espanya necessitarà tots els seus territoris”. Ha reivindicat així la necessitat d'”un país més equitatiu, sense macrocefàlies ni crispació”.

Segons ha assenyalat, “defensar hui la institucionalitat és posar les bases precises de la recuperació i, sobretot, garantir la convivència”. “La recepta és la unitat”, ha assenyalat el president, alguna cosa que, tal com ha recordat, també va poder veure’s quan “fa 9 anys, junts, acabem amb el terrorisme”.

Aliança entre el públic i el privat

Puig ha manifestat referent a això que “els grans pressupostos no són suficients, les grans idees són la clau”. “Per això és més necessària que mai l’aliança entre el públic i el privat”, amb “projectes transformadors amb dividend social, perquè no hi ha major guany que la del dividend social”.

En un moment extraordinari com el que es viu a causa de la pandèmia, “comptem amb les palanques necessàries per a impulsar-nos després de la caiguda i també “amb el mandat decidit d’Europa per a transformar el nostre teixit productiu, i comptem amb el bon fer de les empreses en aquest camí”, però “no n’hi ha prou amb les intencions”, sinó que “cal encertar”, perquè “es tracta de transformar”, ha argumentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − nou =