25n
25N
25N

Puig reivindica davant l'empresariat castellonenc una major inversió estatal per a engegar el Corredor Mediterrani

El President ha participat en el lliurament dels Premis a l’Exportació, Turisme i Guardó Accord 2016 de la Cambra de Comerç de Castelló

Puig reivindica davant l'empresariat castellonenc una major inversió estatal per a engegar el Corredor Mediterrani
13/02/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat davant l’empresariat castellonenc una major inversió del Govern d’Espanya per a engegar el Corredor Mediterrani, basant-se en el mateix raonament que en 1963 va fer possible l’autopista del Mediterrani. El cap del Consell s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en l’acte de lliurament dels Premis a l’Exportació, Turisme i Guardó Accord 2016, concedits per la Cambra de Comerç de Castelló.

Puig ha destacat que l’arc mediterrani és “l’àrea que garanteix el creixement més gran d’Espanya”. Per açò, el President ha defensat a Castelló que el Corredor Mediterrani “no és solament un problema valencià, ni de totes les comunitats que ho conformem”, sinó que es tracta d’un problema d’escala nacional i europea.

Per a reforçar esta argumentació, el President ha recordat que en 1963 el Banc Mundial ja va recolzar la construcció de l’autopista del Mediterrani i que en el seu informe previ, en el qual assessorava sobre el desenvolupament econòmic d’Espanya, exposava que esta infraestructura creuaria “àrees amb la densitat més gran de tràfic i amb el creixement més ràpid d’Espanya”. “No és necessari corregir ni una coma per a traslladar el mateix raonament al corredor ferroviari del Mediterrani”, ha puntualitzat Puig.

En este sentit, el cap del Consell ha destacat la infrafinanciació autonòmica i la baixa inversió del Govern central a la Comunitat Valenciana, com els dos “obstacles” que el Consell ha de superar “coste el que coste” per a posar fi a esta situació. Segons Puig, les inversions de l’Administració central “sempre han estat lluny” del pes que, per PIB i població, representa el territori valencià.

D’altra banda, el cap de l’Executiu valencià ha enaltit la vitalitat de la cultura empresarial castellonenca que, com ha assenyalat, està fonamentada en el turisme i en la capacitat exportadora. Al seu torn, ha considerat que tots dos sectors econòmics han sigut “els grans motors de la recuperació econòmica” per a la província de Castelló.

Pel que fa al sector turístic, Puig ha indicat que Castelló “ha guanyat en visibilitat i en prestigi” i que, per tant, la imatge que projecta la província en l’actualitat forma part del “vent favorable” que ha experimentat el sector en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

En concret, les destinacions valencianes han aconseguit una despesa turística de 6.268 milions d’euros i una presència de 7,8 milions de turistes procedents d’altres països. Tal com ha puntualitzat Puig, d’acord amb estes dades, la Comunitat Valenciana és ja la tercera comunitat turística d’Espanya.

A més, el President també ha remarcat la capacitat exportadora de Castelló, que en 2015 va augmentar a un ritme del 5,8% i, entre gener i novembre del 2016, al 3,6%. En este sentit, ha assenyalat que la variació ha sigut encara major en els productes ceràmics, els materials plàstics i la venda de maquinària.

 

Lliurament de guardons

El President ha fet lliurament del guardó Projecte Accord, que ha recaigut en l’empresa Bici Missatgeria Cs C.B., en la categoria d’empresa de menys de 50 treballadors, i en la companyia BP Oil Espanya, S.A.O. en la categoria d’empresa amb més de 50 treballadors.

En esta gala, a més, s’ha concedit el Premi al Turisme a l’empresa Aquarama i al Restaurant Chuanet, en la categoria de ‘Turisme Trajectòria’. L’esment especial d’este premi ha sigut per al Parc Miner del Maestrat – Mina Victoria Esperanza.

El Premi a l’Exportació, en la categoria de pime exportadora, ha sigut per a Nitroparis S.L. i Saniceramic Import&Export S.L. Per la seua banda, dins de la categoria a la trajectòria internacional, la Cambra de comerç de Castelló ha reconegut a l’empresa Ceràmica Gómez S.L. i RSB Barraganes Grup S.L., a més del professor Avelino Corma en la categoria Premie Extraordinari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =