25n
25N
25N

Ximo Puig reclama que les comunitats autònomes participen en els nous pactes de la Moncloa

Ximo Puig reclama que les comunitats autònomes participen en els nous pactes de la Moncloa
05/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest diumenge la “necessitat que les comunitats autònomes participen” en la reedició dels pactes de la Moncloa, perquè han de reunir “les diferents mirades territorials”.

Així s’ha pronunciat després de participar en la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

Ximo Puig ha defensat que l'”acord institucional i polític per a l’eixida de la crisi”, que és “tan catastròfica com la que no ha viscut Espanya des de la Guerra Civil”, requereix “unió” i s’ha de realitzar “des de la concòrdia”. Per tant, ha mostrat a Sánchez el seu suport a aquest acord.

En aquesta línia, ha reivindicat que els pactes “han d’unir les diferents mirades ideològiques”, amb els diferents partits; les diferents mirades territorials”, amb la incorporació de les comunitats autònomes, i als agents econòmics socials, per a “en aqueix conjunt de mirades fer possible el renaixement d’Espanya”.

A més, Puig ha plantejat al president del Govern la “necessitat urgent de liquiditat de les comunitats autònomes i les empreses”, perquè tinguen “recursos suficients per a ser part de la solució i no del problema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − sis =