25n
25N
25N

Puig, "molt preocupat" per l'"escalada verbal" de dirigents de la Generalitat de Catalunya

Puig, "molt preocupat" per l'"escalada verbal" de dirigents de la Generalitat de Catalunya
10/12/2018 -

El president de la la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha mostrat aquest dilluns “molt preocupat” per l'”escalada verbal” que han mostrat dirigents de la Generalitat catalana així com per la “violència que s’està produint”, davant el tall aquest cap de setmana passat de l’AP-7 a Tarragona, per part dels CDR, que es va perllongar durant 15 hores.

“Estic molt preocupat per l’escalada verbal de dirigents de la Generalitat de Catalunya i de la violència que s’està produint”, ha dit el president valencià, en ser preguntat per l’afectació als transportistes valencians del tall de l’AP-7. Puig al·ludeix d’aquesta manera també a les paraules del president de la Generalitat catalana, Quim Torra, que dissabte passat, en la presentació del Consell per la Republica, va proposar imitar Eslovènia com a via cap a la independència.

El president, que ha inaugurat en la Universitat de València el Congrés Internacional ’70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans’, creu que és “necessària” una “reflexió urgent” i ha recalcat que els responsables polítics “tenen una gran responsabilitat sobre la convivència” i les forces de seguretat “han d’actuar perquè són els garants de les llibertats”.

En aquest context, ha demanat tant als dirigents polítics de Catalunya com als dirigents polítics en general, que tinguen “la mirada ètica que es mereix una societat”. “La convivència és el factor més important de progrés d’una societat. És un element bàsic i, per tant, contribuir a la confrontació i la crispació és una enorme irresponsabilitat”, ha reclamat.

“Des de l’exigència més propera, vull dir que els governants han d’assumir la responsabilitat i exigir radicalment l’eliminació de qualsevol brot de violència”, ha dit, al mateix temps que els ciutadans “tenen dret a estar, segons la legislació vigent, en un marc en el qual les llibertats estiguen garantides, totes, entre elles, la de circulació”. “I exigim que es garantisquen eixos drets a través de la seguretat que es mereixen els ciutadans”, ha exigit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 17 =

CCCC
torrent