25n
Orgull
Orgull

Ximo Puig: “Elaborarem un pla de proximitat i ampliació de 4.000 places en residències i centres de dia”

Ximo Puig: “Elaborarem un pla de proximitat i ampliació de 4.000 places en residències i centres de dia”
18/04/2019 -

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous l’elaboració d'”un pla de proximitat i ampliació de 4.000 places en residències i centres de dia”. En aqueix sentit Ximo Puig ha assenyalat amb aquesta mesura “pretenem fer un pas més enllà per a crear una xarxa més potent de residències públiques i concertades que beneficie a aquelles persones que ja no poden viure soles”.

Així s’ha pronunciat hui el secretari general del PSPV-PSOE durant la reunió amb el president de la Federació d’Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats UDP de València, Diego Alcázar. Així, el president de la Generalitat també ha destacat que “és necessari augmentar la capacitat d’autonomia de les persones majors” pel que ha comentat que “la Llei de Dependència hauria de dir-se Llei d’Independència”.

Per aquest motiu, el dirigent socialista ha remarcat que “el que volem és que en aquesta campanya electoral i sobretot a partir de pròxim 28 d’abril, es faça un pas avant en les polítiques de persones majors”, unes persones que, tal com ha assenyalat Ximo Puig, “tenen molt a aportar encara a aquesta societat”. Així, el president ha assenyalat que “és necessari una revitalització de les polítiques relacionades posa les persones majors” perquè “aquesta societat no pot anar cap avant sense tindre en quanta el nou paradigma de l’envelliment actiu”.

Així mateix, el líder del PSPV-PSOE, ha insistit que “aquesta legislatura ha sigut una legislatura d’urgències”. En aqueix sentit ha posat en valor el treball realitzat durant aquests quatre anys i ha recordat que “ara 1.500.000 pensionistes i persones amb discapacitat no paguen el copagament farmacèutic”. A més, també ha assenyalat que “també era una urgència atendre el copagament social intentant que els centres de dia foren accessibles per a tots” i ha recordat que “durant aquesta legislatura s’ha duplicat el nombre de persones que estan en el sistema de dependència”.

CENTRE INTERNACIONAL DE L’ENVELLIMENT D’ALACANT

D’altra banda, Ximo Puig ha assenyalat que “l’envelliment ja no és una qüestió que només afecta el 20% de la societat”, sinó que tal com ha explicat “incumbeix a tots i totes”. En aqueix sentit, ha incidit que “el Centre Internacional de l’Envelliment d’Alacant serà un centre paradigmàtic en el qual estiguen totes les disciplines científiques connectades, amb l’objectiu de buscar solucions mèdiques, biomèdiques, tecnològiques i assistencials”. “Les persones volem viure el major temps possible amb la millor qualitat possible, per això, el nostre gran repte és garantir la qualitat i la dignitat de les persones en final de la seua vida”, ha remarcat Ximo Puig.

Finalment, el president de la Federació d’Associacions Democràtiques de Pensionistes i Jubilats UDP de València, Diego Alcázar, ha indicat que espera “continuar millorant les polítiques relacionades amb les persones majors amb el suport de Ximo Puig i tot el seu equip”. Així mateix, ha volgut recordar que “els pensionistes van perdre un 12% de poder adquisitiu amb el Govern anterior” i ha instat a Ximo Puig “a lluitar per acabar amb el copagament i per blindar les pensions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =