25n
25N
25N

Puig demana un pla específic integral de turisme i ERTO flexible per a incorporar només part del personal

Puig demana un pla específic integral de turisme i ERTO flexible per a incorporar només part del personal
03/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest diumenge un “pla específic integral” per al turisme i que es “flexibilitzen” els ERTO d’aquest sector perquè es reincorpore només una part de la plantilla. També ha advocat per establir un “protocol únic europeu” que certifique “destinacions segures” per a atraure el turista internacional.

Aquestes són algunes de les propostes que ha traslladat Ximo Puig al president del Govern central, Pedro Sánchez, i als seus homòlegs en la resta de comunitats autònomes durant la videoconferència que han mantingut aquest diumenge.

Puig ha explicat, en una compareixença als mitjans posterior a la trobada, que ha centrat la seua intervenció en els sectors del turisme i de la mobilitat, perquè són dos àmbits econòmics “fonamentals” que, segons la seua previsió, “patiran més l’herència de la pandèmia”.

Respecte al turisme, ha destacat que suposa el 60 per cent de l’ocupació i ha demanat que es “flexibilitzen els ERTO” de manera que “no sols s’allarguen més de l’estat d’alarma sinó que es flexibilitzen perquè puga haver-hi la possibilitat de reincorporació de part de la plantilla i que al mateix temps una altra part puga estar encara en l’ERTO”.

De la mateixa manera, ha defensat la necessitat de dissenyar un pla específic integral de turisme i ha avançat que tornarà a parlar amb tots els presidents autonòmics la setmana que ve sobre aquesta qüestió. Puig ha demanat un pla “en la línia que han plantejat” Exceltur i altres patronals i organitzacions i ha afirmat que abordarà el mateix amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (HOSBEC).

PROTOCOL EUROPEU DE “DESTINACIONS SEGURES”

D’altra banda, ha incidit també en què “el més important per al turisme” és ser una “destinació segura” i que “la seguretat ha d’estar avalada per un protocol únic europeu” perquè “els visitants europeus no tindran suficient amb la garantia que els puguem donar nosaltres”. Per això, ha demanat que “hi haja un protocol únic a Europa com n’hi ha ja en l’espai Schengen de seguretat”.

Puig també ha sol·licitat a Sánchez que el Govern negocie amb les entitats bancàries perquè “puguen ajudar al fet que els compromisos d’algunes empreses puguen estar refinançats a mitjà i llarg terme”.

Així mateix, ha explicat que ha posat de manifest que és molt important la implicació de l’Institut de Qualitat Turística d’Espanya per “consensuar i adaptar en cada territori els protocols dels diferents subsectors que hi ha en tot el sector turístic”.

SECTOR DEL TRANSPORT

Quant al transport públic, el ‘president’ Ximo Puig ha reclamat que el Govern central “tinga en compte a les empreses públiques de transport perquè necessitaran auxili financer amb la condició de poder seguir avant”.

També ha sol·licitat al president Pedro Sánchez que “s’aprofite aquest moment parell accelerar la renovació tecnològica i ecològica del parc automobilístic” i que “a partir dels pròxims mesos es puga fer una promoció efectiva de la compra i substitució de cotxes molt contaminants”.

Ha defensat que ens trobem davant una “doble oportunitat”. D’una banda, ha incidit en què l’edat mitjana del parc automobilístic és de 12,7 anys i “el 15 per cent dels cotxes produeix el 50 per cent de les emissions”. També ha assenyalat que seria una manera d'”impulsar
la indústria de l’automòbil i tot el clúster associat que té”, perquè implica “el deu per cent de la indústria espanyola”.

Igualment, ha indicat que el Govern central “podria facilitar la reducció de l’IVA del 21% al 10% de bicicletes, bicis elèctriques i patinets”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tretze =