25n
25N
25N

Puig demanarà en Conferència de Presidents participar en el disseny i aplicació de fons europeus per a la recuperació

Puig demanarà en Conferència de Presidents participar en el disseny i aplicació de fons europeus per a la recuperació
25/10/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest diumenge una reunió de treball preparatòria per a la Conferència de Presidents –que se celebrarà aquest dilluns–, en la qual expressarà “la voluntat de la Generalitat Valenciana” de “participar de manera activa tant en el disseny com en l’aplicació dels fons europeus per a la recuperació econòmica”.

En la reunió ha participat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, qui ha destacat que el president exposarà en la reunió, en la qual participa per primera vegada la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, les principals línies d’actuació recollides en l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació.

Un pla, ha remarcat Soler, “sorgit dels acords amb agents socials, administracions públiques i grups parlamentaris de les Corts Valencianes” i que recull 400 iniciatives “alineades amb els objectius de Brussel·les, la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència”.

Segons el conseller, els objectius que es perseguiran “una vegada superada l’emergència sanitària” són “tant reforçar l’economia com l’estat del benestar”.

“Aspectes com la transició energètica i de la mobilitat, la millora de la competitivitat del teixit productiu o la millora de serveis essencials com la sanitat, l’educació o l’atenció als dependents, sempre amb la finalitat de fomentar la igualtat d’oportunitats i evitar que aquesta crisi deixe a ningú arrere”, ha assenyalat el responsable d’Hisenda.

Per a aconseguir aquests objectius, Soler ha avançat que el ‘president’ “defensarà una nova cogobernança europea” i “plantejarà la necessitat que les regions europees tinguen un paper rellevant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =