25n
Orgull
Orgull

Puig no descarta noves restriccions "si augmenta l'impacte" de la pandèmia en hospitals

Insisteix a demanar “màxima prudència” als joves: “Són ells els que més risc tenen, perquè no estan vacunats”

Puig no descarta noves restriccions "si augmenta l'impacte" de la pandèmia en hospitals
03/07/2021 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la Comunitat Valenciana anirà analitzant “dia a dia” l’evolució de la pandèmia de coronavirus per a decidir respecte a possibles noves restriccions, que podrien arribar “si augmenta l’impacte” de la malaltia en l’àmbit hospitalari.

“Anirem analitzant dia a dia com evoluciona la pandèmia, però si en l’àmbit hospitalari es produeix major impacte, necessàriament caldrà prendre decisions“, ha assenyalat en declaracions recollides per Europa Press abans del comité federal del PSOE que se celebra aquest dissabte 3 de juliol en la seu madrilenya de Ferraz, en ser preguntat per les restriccions.

Puig s’ha mostrat “molt preocupat” per l’augment de la incidència en els últims dies i ha demanat prudència, especialment als joves, perquè “s’està encara en pandèmia”. “Que ningú pense que l’hem superat. És cert que ara afecta els joves i que té menys incidència o estrés hospitalari, però hi ha persones joves que entren en hospitals i moltes altres persones que poden ser infectades d’altres trams de població”, ha alertat.

És per això que ha demanat “màxima prudència”, encara que ha ressaltat que no pretén “estigmatitzar als joves en cap cas”. “Però són ells els que més risc tenen, perquè no estan vacunats”, ha assenyalat, abans d’abordar també el futur de les pròximes Falles. “Estan encara molt lluny per a parlar d’això, però el prioritari és la salut i les festes vindran quan estiga garantida”, ha indicat.

Així mateix, Puig també ha al·ludit a l’eventual decisió del Govern d’indultar als condemnats pel procés independentista català, defensant aquesta via. “Si volem viure junts ens hem d’entendre. És evident que hi ha un Estat de Dret i han de complir-se sempre les normes i això és el que ha garantit el Govern”, ha destacat.

Quant a referèndums en el futur, ha afirmat que la possibilitat que hi ha de celebrar-los és per als quals “estan prevists en la Constitució”. “Però en aquest moment estem molt lluny d’aquesta situació i del que es tracta ara és d’intentar parlar”, ha indicat, per a després criticar l'”immobilisme de la dreta” política espanyola.

“Hi ha una altra via diferent del diàleg? L’independentisme amb la dreta sempre ha crescut i així continuarà si no hi ha avanços. El Govern ha fet un pas cap endavant i el PSOE està darrere donant suport a un projecte d’Espanya possible, real i de futur”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =