25n
Orgull
Orgull

Puig envia un missatge a la joventut de les seqüeles de la Covid: "La festa d'una nit pot tindre una ressaca per a tota la vida"

Puig envia un missatge a la joventut de les seqüeles de la Covid: "La festa d'una nit pot tindre una ressaca per a tota la vida"
08/07/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la població continuar portant la màscara en l’exterior encara que ja no siga obligatòria i ha advertit, especialment, als joves que un estudi britànic revela que entre el 10 i el 17 per cent dels asimptomàtics pateix seqüeles. “La festa d’una nit pot tindre ressaca tota la vida”, els ha avisat.

Puig, en roda de premsa al costat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a informar de les mesures adoptades per la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, ha demanat a la població valenciana “un últim gran esforç” perquè queden menys de dos mesos per a disposar de la immunitat general per les vacunes.

Per això, ha demanat que en aquest temps que queda per a aconseguir la immunitat de grup “no s’oblide allò que ens ha protegit i salvat la vida: la mascareta”. Així, ha assenyalat que encara que ja no siga obligatori el seu ús a l’aire lliure “el sentit comú sí que fa obligatori que anem amb mascareta perquè és una assegurança de vida”.

A més, s’ha dirigit especialment als joves, ja que el 63% dels brots s’origina entre el grup d’edat de 15 i 34 anys. Per això, els ha pregat que, ja que han sigut “un actiu fonamental” fins ara en la superació de la pandèmia “continuen sent-ho”.

Així, els ha exhortat a “canviar el xip” per a “no distorsionar la imatge positiva de la Joventut ha sigut responsable” i els ha advertit que han d’extremar la precaució tant per ells mateixos com per solidaritat”, ja que es poden contagiar i, encara que siguen asimptomàtics, “pots contagiar a uns altres i a més no estar protegits”.

Finalment, també ha reclamat responsabilitat a les famílies per a protegir els fills: “Mares i pares tots hem sigut joves i tots comprenem la necessitat de relacionar-se, però cal mantenir una responsabilitat altíssima per a protegir els nostres fills i als fills dels altres”. “Per això demane a les famílies que actuen en conseqüències amb optimisme, però sempre amb responsabilitat”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − un =