25n
25N
25N

Puig afirma que la lluita feminista és el moviment que 'ha fet avançar més la societat'

Puig afirma que la lluita feminista és el moviment que 'ha fet avançar més la societat'
28/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el feminista és el moviment “més digne i decent” que “ha fet avançar més la societat” durant “els últims anys”. Per això, ha reivindicat a “aquelles dones que en un temps no tan llunyà estaven com clamant en el desert”.

Així ho ha assegurat cap del Consell, que ha assistit a l’acte de lliurament de la XIII edició del Premi Avançant en Igualtat que organitza UGT-PV, on ha sigut guardonada l’exministra Matilde Fernández. Al lliurament també ha assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Puig, que ha subratllat que Fernández “sempre ha sigut eixa fusió necessària entre el progrés i la igualtat” i ha assegurat que, al seu judici, “va ser fonamental per a entendre eixe pilar de l’Estat del Benestar que té a veure amb la protecció social i amb els serveis socials”.

Al mateix temps, ha afirmat que va ser impulsora d’unes “conviccions profundes d’igualtat” que, segons ha assenyalat, en l’esquerra dels anys huitanta “no tenien tot el valor que afortunadament hui tenen”.

Així mateix, el president ha assegurat que “el camí cap a la igualtat és un itinerari que encara hem de recórrer amb més fortalesa” i recordar que la bretxa salarial de gènere en la Comunitat Valenciana arriba al 23% segons els últims informes.

XIII Edició

El premi ha reconegut la trajectòria en favor els drets de les dones de Fernández, exministra d’Assumptes Socials i presidenta del comité espanyol d’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur).

A més, també s’ha entregat el Premi Merche Albiach al reconeixement sindical pel treball en pro de la igualtat a Marisa Navarro, primera dona a ostentar el càrrec de secretària general de la secció sindical de l’Ajuntament d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − onze =