caixa popular

Puig i Oltra acorden traslladar a Rajoy la necessitat urgent de canviar el model de finançament

Puig i Oltra acorden traslladar a Rajoy la necessitat urgent de canviar el model de finançament
06/09/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s’han reunit aquesta vesprada en el Palau de la Generalitat per a preparar la trobada que el cap del Consell mantindrà aquest dijous amb el president del Govern, Mariano Rajoy. El Govern de la Generalitat tenia pendent de resposta diverses reunions sol·licitades en diferents ocasions des de fa 11 mesos i l’última del passat mes d’agost.

Tant el president com la vicepresidenta del Consell han coincidit que la reforma del sistema de finançament ha de ser la prioritat en les reclamacions que Puig li trasllade a Rajoy, atés que la Comunitat Valenciana està a la cua de les comunitats autònomes en la distribució de recursos per part del Govern central. Aquesta situació afecta a la prestació dels serveis bàsics i amb l’actual sistema de finançament se situa als valencians i valencianes com a ciutadans de segona.

Un altre dels aspectes que centraran el cim entre tots dos presidents, segons el tractat aquesta vesprada, serà la necessitat d’acabar amb la limitació de les taxes de reposició i les retallades que han portat al fet que l’administració valenciana siga la segona amb menys funcionaris per cada mil habitants, la primera en termes relatius. En aquest sentit, s’ha volgut destacar que els empleats i empleades públiques són els qui treballen cada dia engegar les polítiques del Botànic d’atendre i rescatar persones i garantir els drets de la ciutadania.

A més, han acordat traslladar a Rajoy les infraestructures pendents d’implantar en el territori valencià per part de l’Administració General de l’Estat i que són imprescindibles per a la vertebració i desenvolupament econòmic de la Comunitat, com és el Corredor Mediterrani en el seu disseny original, l’alliberament de l’AP-7 o el tren de la costa, entre altres.

La trobada, que tindrà un caire reivindicatiu per part del Govern valencià, ja que serà el primer des que Rajoy va prendre possessió com a president en aquesta legislatura, també servirà per a exposar-li que les polítiques que desenvolupa el Consell estan sent efectives per a augmentar i consolidar drets socials i també per a generar una economia generadora d’ocupació de qualitat, com assenyalen les dades de creació de llocs de treball en l’àmbit industrial, on la Comunitat quasi triplica a la següent autonomia -la madrilenya- en generació d’aquest tipus de mà d’obra qualificada i de qualitat durant l’últim any, amb 63.000 noves ocupacions en aquest sector.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 19 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats