25n
25N
25N

Puig: "Hem passat de la Gürtel a la solidaritat"

El president ha señalado que “hoy la sociedad valenciana es solidaria, quiere a las otras personas y está haciendo un esfuerzo de comprensión con los demás”

Puig: "Hem passat de la Gürtel a la solidaritat"
14/06/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el “canvi de paradigma” a la Comunitat i la superació de la hipoteca reputacional de la corrupció. Puig ha afirmat que, tres anys després del Pacte del Botànic s’ha aconseguit canviar la imatge de la societat valenciana i ha passat a ser “una de les millor valorades en reputació d’Europa”.

En la sessió de control de les Corts, el cap del Consell ha manifestat que aquesta setmana s’han mostrat les “dues cares diferents de la Comunitat”, la del passat, “la de la corrupció”, i la del present, que es defineix per la solidaritat dels valencians i valencianes. “Hui la societat valenciana és solidària, vol a les altres persones i està fent un esforç de comprensió amb els altres”, ha afegit Puig.

El president ha assegurat que la Comunitat s’ha consolidat com un “escenari d’estabilitat, diàleg social i honradesa”, la qual cosa ha propiciat que tots els indicadors hagen millorat. Entre les avances en matèria social, Puig ha remarcat la universalització de la salut, l’eliminació dels copagos socials i farmacèutics, la gratuïtat dels tractaments d’Hepatitis C, la gratuïtat dels llibres de text, l’augment i millora en l’atenció a la dependència i les ajudes al lloguer.

D’aquesta manera, el cap de l’Executiu valencià ha manifestat que els avanços s’han aconseguit “gràcies al treball de totes les institucions” i que es pot pot constatar que “avui la Comunitat està millor”.

Segons Puig el Consell “va vindre a reparar els drets dels valencians”, a alçar “la hipoteca reputacional” i a “passar pàgina d’un govern nefast” per a “donar futur a aquesta Comunitat”.

Inicie emissions Àpunt

Durant la sessió de control, Puig també ha valorat l’engegada d’Àpunt com una “magnífica notícia per a la Comunitat” i ha considerat la nova televisió com un “element de revitalització” del sector audiovisual valencià.

El cap del Consell ha destacat que, per a recuperar la televisió pública valenciana, el Govern autonòmic, va invertir, en 2016, un total de 25 milions d’euros i, en 2017 i 2018, 55 milions d’euros respectivament. A més, ha afegit que, actualment, entre 3.000 i 4.000 persones estan treballant en el sector audiovisual, una xifra molt superior a la registrada en 2015, en el qual la quantitat descendia a les 1.085.

En aquest sentit, el president ha assegurat que a partir d’aquesta setmana ha començat un “nou ecosistema audiovisual valencià”. “Hem recuperat Àpunt, que ja és una realitat, i hem recuperat el servei públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 3 =

CCCC
torrent