25n
25N
25N

Ximo Puig destaca que el sector de la mobilitat ha ser un pilar central en la resposta als nous reptes econòmics

El president assenyala que el Corredor Mediterrani suposa una gran oportunitat per a aprofitar les noves tendències del comerç global

Ximo Puig destaca que el sector de la mobilitat ha ser un pilar central en la resposta als nous reptes econòmics
08/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que, enfront de la nova crisi ocasionada per la COVID-19, el sector de la mobilitat ha de ser un pilar central en la resposta als nous reptes econòmics.

El màxim responsable del Consell ha destacat durant la seua intervenció en el Fòrum Empresa i Mobilitat, organitzat per la Cadena Ser, la col·laboració amb el Govern d’Espanya per a assegurar que el sector de la mobilitat forme part activa d’aquest procés de reconstrucció.

S’ha referit en aquest sentit al nou Pla Renove destinat al sector de l’automòbil, que suposa un gran impuls a la progressiva renovació del parc mòbil de la Comunitat Valenciana, així com a les mesures per a fer costat a un dels principals damnificats per la crisi sanitària derivada de la pandèmia: el transport públic.

Puig també ha al·ludit a la sintonia de les accions que desenvolupa el Govern central amb les quals desplega la Generalitat, conscient que tant la mobilitat sostenible com el transport públic són dos dels eixos de la recuperació econòmica en la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat ha defensat també que, en la nova situació de normalitat, la productivitat i la innovació han de ser els pilars centrals del desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha elogiat a les empreses valencianes del sector de la mobilitat per la gran aportació que realitzen a la generació d’ocupació i riquesa en el territori valencià, i el seu paper capdavanter en l’àmbit de la logística i la mobilitat.

Projecte estratègic per a millorar la competitivitat

El cap del Consell ha aprofitat la seua intervenció per a manifestar que la inserció de la Comunitat Valenciana en un espai privilegiat com és el Corredor Mediterrani suposa una gran oportunitat per a aprofitar les noves tendències del comerç global.

Referent a això, Puig ha defensat que es tracta d’un projecte estratègic per a millorar la competitivitat i les sinergies productives de tota Espanya i el sud d’Europa.

A més, el màxim responsable del Consell ha exposat que, per a aprofitar tot el potencial logístic que la geografia pot oferir a les empreses valencianes, és necessari desenvolupar completament les infraestructures de ferrocarril que han d’impulsar la connectivitat del Corredor Mediterrani.

En l’acte han sigut presents el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que també ha intervingut en la trobada; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 3 =