25n
25N
25N

Puig destaca la resposta del Consell i la capacitat de reacció dels municipis després del pas de la borrasca Gloria

Puig destaca la resposta del Consell i la capacitat de reacció dels municipis després del pas de la borrasca Gloria
07/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la resposta del Consell i la capacitat de reacció dels ajuntaments per a normalitzar la situació després del pas de la borrasca Gloria amb la finalitat d’afrontar en les millors condicions la campanya turística de Setmana Santa.

Així s’ha expressat el president en la seua visita a diferents punts del litoral de Xàbia afectats pel temporal, un recorregut en el qual ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, José Chulvi.

Ha sigut un temporal desconegut en les últimes dècades i ha tingut unes conseqüències molt grans”, ha lamentat Puig, que ha subratllat la “resposta directa” d’aquest ajuntament per a recuperar les infraestructures danyades.

El titular del Consell ha destacat el suport ferm del Consell als municipis afectats per la borrasca Gloria, expressat a través de mesures com el decret d’ajudes, i ha advocat a més per establir mesures estructurals de “respecte al medi ambient” i d’impuls de la sostenibilitat.

“La sostenibilitat és un eix bàsic de la proposta turística i de la ciutat de Xàbia i és el que pensem que s’ha de fer en el conjunt de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el president en la seua visita a les zones afectades de Xàbia, prèvia a l’inici del Seminari d’Hivern del Consell, que arranca aquesta vesprada a Dénia.

Referent a això, el president ha assegurat que “no pot haver-hi futur” per al turisme “sense garantir” l'”autèntica realitat” de la Comunitat Valenciana, basada en la protecció del paisatge, la mar i la defensa de la sostenibilitat.

Indústria agroalimentària

D’altra banda, Puig ha realitzat una visita a la cooperativa Copego del municipi de Pego. El president ha destacat la importància de la modernització i la internacionalització per al futur de la indústria agroalimentària valenciana.

El president, que ha estat acompanyat per l’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha expressat que l’agricultura valenciana és “senyal d’identitat i factor de desenvolupament i creixement de la Comunitat Valenciana”.

En la seua visita ha exposat la voluntat del Consell de reunir-se amb cooperatives i agricultors “per a avançar en innovació”, així com per a augmentar la grandària de les explotacions, un objectiu previst en la Llei d’Estructures Agràries, amb la finalitat de “traure de l’abandó moltes terres, posar-les en funcionament i que tota eixa modernització faça possible viure amb dignitat de l’agricultura”, tal com ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =