Ximo Puig destaca que l'aposta per una Europa descentralitzada serà decisiva per a la recuperació econòmica

Assenyala que "és més necessari que mai" que la UE "construïsca una autonomia estratègica que reduïsca la vulnerabilitat, redefinisca sectors estratègics i enfortisca les pròpies cadenes de subministrament"

Guardar

210115_PRE_foto_1_EUIPO
210115_PRE_foto_1_EUIPO

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest divendres que l'aposta per una Europa descentralitzada serà decisiva per a la recuperació econòmica després de la crisi generada per la pandèmia de COVID-19 i ha defensat també que "és més necessari que mai que la Unió Europea construïsca una autonomia estratègica que reduïsca la vulnerabilitat i dependència, que redefinisca els sectors estratègics i que enfortisca les mateixes cadenes de subministrament".

"Aqueixa és la via per la qual està apostant la Generalitat, en llançar la seua pròpia convocatòria per a donar opcions a contractistes locals de material sanitari, ha assenyalat el president, qui ha agregat que, d'aquesta manera, "es garanteix la disponibilitat de subministraments propis i, a llarg termini, es crea un clúster biosanitari de primer nivell".

Així ho ha explicat en la visita realitzada a l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO, en les seues sigles en anglés), on també ha expressat "la urgència d'un nou pacte científic, econòmic i social" i la "necessitat de produir d'una manera singular, sostenible i diferenciada".

El president ha destacat l'impacte positiu tant a nivell local com a nivell autonòmic que reporta l'EUIPO, ja que, tal com ha explicat, a actius intangibles com la reputació o la imatge se suma la seua incidència en termes de creació d'ocupació i riquesa.

En aquest sentit, ha indicat que l'oficina europea genera prop de 3.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, adquireix el 50% dels béns i serveis en la Comunitat Valenciana i, per cada euro d'inversió que realitza, la renda autonòmica puja 1,19 euros.

D'altra banda, ha subratllat que, en aquests moments de crisis, ha demostrat, a més, una "enorme solidaritat" amb el teixit empresarial ajudant a les pimes amb subvencions del 50% en els costos de registre, tot això amb l'objectiu de facilitar que les empreses valencianes puguen desenvolupar noves marques i estratègies competitives que els òbriguen mercats, així com endinsar-se en la nova economia digital i sostenible.

"Europa és l'esperança"

"Hem d'estar més compromesos que mai en el 'renaixement europeu'", perquè "Europa és l'esperança davant l'emergència d'ideologies disruptives" i "té la responsabilitat de ser aqueix gran referent de la democràcia", ha assenyalat també el president.

"Hui, més que mai, Europa és la resposta", des de "la moderació, el diàleg i el sentit comú, i no des de la crispació, el soroll mediàtic i les estèrils polèmiques que de res serveixen", ha remarcat.

Puig ha advocat a més per l'increment de la competitivitat a través del 'valor afegit' i ha assenyalat "la seguretat que confereix la propietat intel·lectual és cada vegada més necessària davant l'enorme esforç que exigeix la recuperació".

Com ha exposat, la pandèmia ha accelerat tendències que abasten "des de la digitalització i la desigualtat fins a la crisi del multilateralisme" i ha subratllat que "el món camina cap a un nou ordre internacional que hem d'apartar del desordre".

"Enfront del soroll, enfront de l'afebliment de la democràcia i enfront de la degradació de la convivència, la Unió Europea té la tasca de reposicionar-se en el món i consolidar una posició pròpia, autònoma i independent", ha dit.

Ha defensat en aquest sentit una posició en la qual "la política industrial i comercial estiguen alineades amb la seguretat estratègica, la innovació i la sostenibilitat".

Així mateix, Puig ha mostrat la predisposició del Consell al fet que la connexió viària entre l'entorn d'Aigua Amarga i la Via Parc A-79 avanç a bon ritme, amb la finalitat de millorar la connectivitat de l'oficina.

Arxivat a:

Destacats