25n
25N
25N

Ximo Puig destaca el paper de la Comunitat Valenciana com a 'centre logístic i de distribució per al conjunt d'Europa'

El president ha afirmat que la Generalitat pretén afavorir el creixement industrial en el territori “de manera sostenible i inclusiva, sense que ningú es quede al marge”

Ximo Puig destaca el paper de la Comunitat Valenciana com a 'centre logístic i de distribució per al conjunt d'Europa'
29/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el paper de la Comunitat Valenciana com a “centre logístic i de distribució per al conjunt d’Europa”, durant la seua visita a la nova instal·lació logística de Lidl al parc empresarial Circuit de Cheste, que actuarà com a node central per a l’expansió de l’empresa a altres zones de l’arc mediterrani.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquest posicionament és possible gràcies a un sector de distribució “molt potent”, que compta amb “les millors empreses d’Espanya en territori valencià”, i a la capacitat de col·laboració de la Generalitat amb el sector privat.

A més, Puig ha assegurat que la voluntat del Consell és “generar un marc de confiança, basat en el diàleg, l’estabilitat i l’honradesa” amb la finalitat de “facilitar que les empreses tinguen el seu millor posicionament en el sector i generen treball de qualitat”. Amb això, l’Executiu autonòmic pretén afavorir el creixement industrial en el territori “de manera sostenible i inclusiva, sense que ningú es quede al marge”.

El titular del Consell ha agraït a l’empresa Lidl la confiança que ha depositat en la Comunitat Valenciana, “un territori que té grans possibilitats”. Així, ha recordat que s’ha batut el rècord de turistes, fins a aconseguir els 30 milions de visitants en 2019, i que l’exportació valenciana representa ja 31.000 milions d’euros.

El president també ha destacat que Lidl, que inclou prop de 750 productes valencians en el seu catàleg, inverteix quasi 600 milions d’euros en la compra de productes de proximitat, al mateix temps que afavoreix la distribució de mercaderies valencianes per tota Europa.

A més, ha assenyalat que la posada en marxa d’aquest centre logístic suposa un “impuls important” al parc empresarial de Cheste, el qual millorarà “la nostra capacitat d’atracció d’empreses de tota mena, condicions i nacionalitats”. En aquesta línia, ha afegit que la inversió estrangera en la Comunitat Valenciana ha augmentat un 78% en els últims 5 anys.

Així mateix, Puig ha assegurat es pretén que aquest creixement econòmic es traduïsca en una aposta per “la sostenibilitat i el treball de qualitat”, tots dos compromisos “alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb la imatge que volem per a la Comunitat Valenciana”.

A l’acte també ha assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =