25n
25N
25N

Puig destaca el paper de la col·laboració poblicoprivada en la reconstrucció de l'economia valenciana després de la pandèmia

Puig destaca el paper de la col·laboració poblicoprivada en la reconstrucció de l'economia valenciana després de la pandèmia
15/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió per videoconferència amb la directiva d’AVE (Associació Valenciana d’Empresaris) en la qual ha destacat “el paper de la col·laboració públic-privada en la reconstrucció de l’economia valenciana després de la pandèmia”.

Els representants dels empresaris li han traslladat al president aportacions i la seua visió sobre la situació econòmica i possibles accions a emprendre per a superar en millors condicions la crisi econòmica i social a conseqüència de la COVID-19.

Ximo Puig ha realitzat un “exercici de realisme sobre la situació derivada de la pandèmia però ha emplaçat als empresaris a mirar el futur, tal com l’estan fent, amb iniciatives i projectes”.

“El pessimisme no crea res, no ajuda res. La situació és difícil, ho sabem, però no podem instal·lar-nos en el pessimisme. Teniu tot el meu suport en la labor que realitzeu i, dins de les meues competències, us donarem suport en els projectes en marxa que teniu per a superar aquesta situació”, ha indicat el president, que ha traslladat a l’executiva d’AVE el “caràcter estratègic de les grans empreses i entitats financeres de la Comunitat com a tractores de l’activitat econòmica”.

Així mateix, el cap del Consell ha assenyalat la importància que en la Comunitat, una vegada superada l’emergència sanitària, “se subscriguen uns acords valencians” en els quals, segons ha recalcat, “la col·laboració publicoprivada ha de ser una peça fonamental, amb l’objectiu de la reconstrucció de la Comunitat Valenciana”.

Sobre aquest tema, ha indicat que abans de la crisi sanitària el Consell “ja s’havia marcat com a objectiu impulsar través de la col·laboració publicoprivada projectes en matèria d’infraestructures, habitatge i desenvolupament econòmic, i ha destacat que aqueix objectiu ara s’ha de redoblar”.

“ELIMINAR TRAVES BUROCRÀTIQUES”

En aqueix context, ha ressaltat la possibilitat que, en el marc dels grans acords que pogueren rubricar-se en la Comunitat, “es realitzen les reformes necessàries per a superar alguns obstacles històrics que hem tingut i desbloquejar determinades traves burocràtiques per a agilitar projectes i rellançar l’economia”.

El cap del Consell ha subratllat que, enfront dels atacs a la política, “la institucionalitat és fonamental per a qualsevol país amb la finalitat de superar la crisi”. “Cal millorar el funcionament de l’Administració i de les polítiques però unes institucions fortes són imprescindibles per a afrontar aquesta situació”, ha indicat.

“En els temes fonamentals que m’ha plantejat AVE durant la reunió hi ha una gran coincidència: no es pot generar una dialèctica negativa entre activitat econòmica i seguretat sanitària; això és un immens error”, ha assenyalat el president, per a recalcar que “cal garantir la situació dels treballadors, que és el fonamental, amb una activitat econòmica que es realitze amb totes les garanties”.

En aquest sentit, els ha recordat que aqueixa va ser la seua posició en la recent Conferència de Presidents Autonòmics, enfront de la d’altres territoris. “El principal -ha emfatitzat-, és la seguretat dels treballadors i això és compatible amb un funcionament de l’econòmica garantint sempre les mesures de protecció”.

“ALIATS IMPRESCINDIBLES”

El president ha reafirmat “la confiança en els empresaris valencians com a aliats imprescindibles per a eixir d’aquesta situació”. Per a Ximo Puig, cal “propiciar una recuperació junts”, i això inclou a “empreses grans, mitjanes i xicotetes, i a autònoms”, si bé ha indicat que les grans empreses “serveixen de tractors de l’activitat econòmica i més en sectors estratègics”.

“De la crisi podem eixir pitjor o millor, i això dependrà del que siguem capaces de fer. Per això tots els actors de l’economia i de la societat estan anomenats a l’eixida d’aquesta crisi. Coincidisc amb els empresaris en aqueixa voluntat optimista de mirar cap avant perquè el pessimisme no genera cap esperança”, ha manifestat el president després de la reunió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 11 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa