caixa popular

Puig destaca la importància de la nova llei de Turisme, Oci i Hospitalitat com a exemple d'interlocució i col·laboració entre institucions

La Generalitat es prepara per a rebre a 4 milions de turistes estrangers entre els mesos de juny i setembre de 2017

Puig destaca la importància de la nova llei de Turisme, Oci i Hospitalitat com a exemple d'interlocució i col·laboració entre institucions
28/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la nova llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que impulsa el Consell suposa un exemple d’interlocució i col·laboració entre institucions, ja que “plasmarà per primera vegada a Espanya una governança de caràcter mixt entre el sector públic i el privat”.

“Hem de treballar junts per a millorar el nostre posicionament turístic”, ha assegurat Puig, qui ha afegit que la política turística de la Comunitat Valenciana està experimentant un “canvi de paradigma” gràcies a la gestió de l’actual Consell, que ha sigut reconeguda i recolzada per “tot el sector turístic”.

Així s’ha expressat el cap del Consell després de mantenir una reunió a Castelló sobre la temporada turística amb representants del sector i d’altres institucions locals i provincials. A la reunió ha assistit també el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.

Es tracta d’una trobada en el qual s’ha realitzat un balanç de la gestió turística desenvolupada durant els dos últims anys, però on també s’han analitzat les previsions per a aquest estiu, a més de la gestió de l’aeroport de Castelló.

“La nova gestió de l’aeroport ha sigut clarament positiva”, atés que aquesta infraestructura “ara ja funciona com un instrument al servei de la política turística i no com una eina vinculada al partidisme”, ha assegurat Puig sobre aquest tema.

A més, ha anunciat que, hui dia, aquesta infraestructura ha aconseguit la xifra de 200.000 passatgers des que es van iniciar les operacions regulars al setembre del 2015.

Previsions d’estiu

Després de la reunió de treball, el President ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a fer un balanç de la trobada i dibuixar la situació turística de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha destacat que, per al període comprés entre els mesos de juny i setembre, s’espera que la Comunitat Valenciana reba prop de quatre milions de turistes internacionals, la qual cosa representa un increment proper al 10% enfront de l’estiu del 2016. Aquests visitants realitzaran una despesa total superior als 4.000 milions d’euros, un 12% enfront del mateix període del 2016, mentre que en la província de Castelló la despesa serà superior als 200 milions.

Quant als turistes residents a Espanya, Ximo Puig ha avançat que s’estima que realitzaran més de 8,7 milions de viatges a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un repunt del 4% sobre l’estiu anterior.

D’altra banda, es preveu que la creació d’ocupació seguisca una dinàmica de creixement similar a la de l’estiu 2016, i que el nombre d’afiliats a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana en les branques d’hostaleria i agències de viatges cresca al voltant d’un 6,7%.

Inversions en platges

L’estratègia del Consell per a aquesta temporada turística també implica mantenir l’excel·lència i la qualitat de les platges de la Comunitat Valenciana. “Les platges són el nostre millor reclam turístic, el vaixell almirall de l’oferta de les tres províncies; per açò és una prioritat que disposen de les millors instal·lacions, tan lúdiques i esportives com a higièniques”, ha assegurat Puig.

És per açò que l’Agència Valenciana del Turisme destinarà enguany dos milions d’euros per a la posada a punt de les platges de la Comunitat Valenciana de cara a la pròxima temporada estival, amb els quals es durà a terme l’ampliació del nombre de casetes-vestidor, el subministrament de macrojocs i zones infantils, així com platges totalment accessibles a través de la renovació de 10 quilòmetres de passarel·les.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià ha subratllat que les accions previstes per als dos pròxims anys se centren “en la consolidació d’una nova política turística que té a veure amb la creació del producte i la diversificació de l’oferta”, sense perdre de vista “un turisme sostenible, que impulse l’accessibilitat i el sistema dels valors del Codi Ètic Mundial del Turisme”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios