25n
25N
25N

Ximo Puig destaca l'"enorme esforç" del sector ceràmic en tecnificació, innovació i digitalització per a fer front a la crisi

Ximo Puig destaca l'"enorme esforç" del sector ceràmic en tecnificació, innovació i digitalització per a fer front a la crisi
03/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'”enorme esforç” del sector ceràmic en tecnificació, innovació i digitalització per a fer front a la crisi i mantindre “uns resultats molt positius”.

Així s’ha expressat en Fira València, en la inauguració de la fira Cevisama 2020, on ha estat acompanyat pel vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El president ha recordat la potència exportadora de la ceràmica, que entre gener i novembre de 2019 ha crescut un 2’7% en la Comunitat Valenciana i la internacionalització d’una indústria que embene a l’exterior el 85% de la seua producció.

“Aqueix esforç permanent i aqueixa mirada a favor de la nova economia” en el sector ceràmic han permés mantindre les exportacions per damunt de la mitjana nacional en un moment en el qual la competència és “important”.

A més, ha incidit en la rellevància del clúster ceràmic de la província de Castelló per a la consolidació d’Espanya com una referència internacional, ja que la ceràmica castellonenca suposa el 94% de la producció d’Espanya, segon exportador mundial.

Així mateix, el sector ha donat ocupació entre gener i novembre de 2019 a prop de 20.000 treballadors, la qual cosa suposa un 3% més que en el mateix període de l’any anterior. A més, ha assenyalat que si se suma l’ocupació indirecta i induïda del sector, s’estima entorn d’uns 23.000 ocupacions.

Indústria

El cap de l’Executiu valencià ha explicat que la bona marxa de la indústria és una condició necessària per a l’avanç de tots els sectors productius.

“Des de la Generalitat estem invertint, en la mesura de les nostres possibilitats, augmentant a través del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana la nostra coparticipació amb el sector”, ha afirmat Puig, després d’afegir que “no hi ha cap país avançat en el món que no tinga una indústria potent”.

Per això, ha assegurat que el suport a la indústria és un element important de la gestió econòmica del Consell, els pressupostos del qual contemplen destinar prop de 450 milions als sectors productius.

Dels 170 milions per a l’enfortiment de la política industrial de la Generalitat, prop de 33 seran destinats per a la modernització de les zones industrials i altres 32 milions per a l’inici de la tercera fase del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana.

En aquest sentit, el president ha assegurat que “les administracions públiques hem de treballar perquè el transite a la nova economia es consolide”.

Quant a l’impuls a la innovació, hi ha pressupostats 23 milions a través del programa I+D+i del Ivace, i es manté la dotació als instituts tecnològics amb un suport de més de 40 milions.

“L’única manera de millorar la nostra economia és a través de la tecnologia perquè, a més, les empreses puguen augmentar els salaris i, en definitiva, millore la nostra cohesió social, que és fonamental per a qualsevol país”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =