25n
25N
25N

Puig destaca que els contractes per a lluitar contra la COVID es consideraran d'emergència

El president de la Generalitat subratlla que la llei d’Acompanyament als Pressupostos de 2021 inclourà un procediment exprés per a agilitar els tràmits relacionats amb la reconstrucció i la lluita contra la covid

Puig destaca que els contractes per a lluitar contra la COVID es consideraran d'emergència
15/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la llei d’Acompanyament dels Pressupostos de 2021 inclourà un procediment exprés per a agilitar els tràmits administratius relacionats amb les ajudes per a la reconstrucció i pal·liar les conseqüències de la covid.

En concret, les actuacions que es realitzen amb càrrec als fons de reconstrucció covid es consideraran d’emergència, d’acord amb la Llei de Contractes del Sector Públic.

“Estem en una emergència sanitària, en una emergència econòmica i una emergència social. Per això és fonamental que la resposta que donem també siga d’emergència”, ha indicat Ximo Puig en relació amb l’esmena presentada pels grups parlamentaris de les Corts Valencianes que recolzen al Consell, que introduirà una nova disposició addicional en la llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat Valenciana.

El president de la Generalitat ha recordat que, de manera reiterada, en les seues intervencions en les Conferències de Presidents que s’han celebrat al llarg dels últims mesos amb motiu de l’emergència sanitària, ha plantejat la importància de superar les barreres burocràtiques i els colls d’ampolla que hi ha en l’Administració.

“Fa tota la setmana que estem mantenint contactes amb les diferents entitats empresarials” per a treballar en aquesta direcció, ha comentat Ximo Puig. “Necessitem gestió, estrényer l’accelerador i executar majoritàriament les actuacions dels plans de reparació entre els anys 2021 i 2023; i per a això cal comptar amb mecanismes més àgils per a tramitar els contractes”.

El responsable del Consell ha apuntat que també el Govern ha pres mesures en aquesta direcció, amb l’anunci de la tramitació d’un reial decret destinat a modificar la Llei de Contractes del Sector Públic, la Llei General de Subvencions i la Llei de Procediment Administratiu. “Però era necessari comptar amb un procediment similar des de la perspectiva de la Comunitat Valenciana”, ha subratllat Ximo Puig.

Entre les accions que es veuran beneficiades per l’agilitació dels contractes es troben les 400 actuacions incloses en l’Estratègia Valenciana de Recuperació que, amb un pressupost global de 21.000 milions d’euros, incorpora les mesures pactades en els acords ‘Alcem-nos’ amb els agents socials, institucionals i els grups polítics, i contempla iniciatives relacionades amb la cura de les persones i la inclusió social; l’ocupació, el coneixement i la recerca; la transició ecològica i la cohesió territorial; la resiliència econòmica i la transformació digital i l’Administració eficient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =