25n
25N
25N

Puig destaca el compromís de l'Estat en un nou model de finançament

El president asegura que la “voluntad inequívoca” del Consell es la de aprobar los presupuestos autonómicos para 2020

Puig destaca el compromís de l'Estat en un nou model de finançament
16/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el compromís del Govern d’Espanya en la cerca d’un nou model de finançament “que done seguretat a l’estat de benestar” i ha assegurat que la Comunitat Valenciana compte “des del primer minut” amb la implicació de la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero.

Puig s’ha pronunciat així després de mantenir una reunió amb la ministra d’Hisenda en funcions, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i d’UGT-PV, Ismael Sáez, per a abordar, entre altres qüestions, l’itinerari que planteja l’Executiu central per a la reforma del model de finançament autonòmic.

El titular del Consell ha insistit que aquesta remodelació és “una de les reformes més urgents que té l’Estat en aquests moments” i que amb el compromís de la ministra en funcions s’avança més cap a aqueix objectiu, en el qual es treballa amb el Govern, segons ha expressat, “amb respecte a la singularitat i igualtat de les regions”.

El president ha agraït a més a la ministra d’Hisenda en funcions que complira la seua paraula i garantira la tresoreria de la Generalitat amb l’aprovació, abans del 9 d’octubre, de 365,25 milions d’euros procedents del FLA extraordinari, amb els quals la Comunitat obté “la garantia de pagar als proveïdors”.

Puig ha recordat a més el compromís del Ministeri per a buscar una fórmula “per a desbloquejar els lliuraments a compte i les liquidacions que s’han produït i es produiran entre novembre i desembre”.

Pressupostos autonòmics

El president ha assegurat així mateix que la “voluntat inequívoca” del Consell és la d’aprovar els pressupostos autonòmics per a 2020 malgrat la presència “de certes circumstàncies” que generen dificultat, com l’existència d’un Govern central en funcions i d’uns Pressupostos Generals de l’Estat prorrogats.

“Ha d’haver-hi un màxim esforç perquè hi haja pressuposats” ha prosseguit Puig, qui ha afegit a més que la Generalitat “ha generat en aquest temps un marc d’estabilitat des del diàleg social i l’honradesa” en tot el territori valencià.

Per part seua, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que el debat entorn de la reforma del sistema de finançament autonòmic s’abordarà “com una de les principals iniciatives” del Govern d’Espanya després de les eleccions, i ha considerat que aquest és “un dels temes més importants que el país enfrontarà” perquè implica finançar “elements fonamentals per al dia a dia dels ciutadans”.

“Hem coincidit que seria bo que es fera al més prompte possible, perquè som conscients que és un debat complex que requereix acord”, ha manifestat Montero, qui ha advertit que el nou sistema “s’ha d’articular a través d’una llei orgànica que ha de comptar amb una majoria qualificada de les cambres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 6 =