25n
25N
25N

Ximo Puig: “Un estat descentralitzat avança en democratització i permet més control i fiscalització”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE ha participat telemàticament en els Diàlegs Internacionals Xile-Espanya organitzats per la Fundació Pablo Iglesias amb motiu de les eleccions xilenes

Ximo Puig: “Un estat descentralitzat avança en democratització i permet més control i fiscalització”
18/02/2021 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat hui que “un Estat descentralitzat avança en la democratització i permet més control i fiscalització“. Així ho ha afirmat el president, que va participar ahir de vesprada forma telemàtica en els Diàlegs Internacionals Xile-Espanya organitzats per la Fundació Pablo Iglesias amb motiu de les eleccions xilenes, on ha considerat que “la descentralització i la cogovernança han de ser l’avantsala d’una Espanya federal”, i ha incidit en què “per a això, es requereix suficiència en el finançament per a poder satisfer les necessitats de la ciutadania i prestar els serveis públics de manera adequada”.

“No hi ha un receptari per a combatre aquest virus que ataca a la nostra manera de ser, però sí diverses lliçons, i una d’elles és que, encara que la pandèmia no coneix davanteres, la resposta sanitària s’ajusta millor quan és més modulable a cada territori”, ha defensat el secretari general socialista, que ha destacat l’aposta espanyola per “la cogovernança, la presa de decisions compartida. En aquest sentit, Ximo Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana “ha sigut pionera en molts aspectes de la gestió de la crisi sanitària”. “Hem reforçat sistema públic de salut, amb 10.000 contractacions, hem fet compres massives i incentius a la indústria de material sanitari, hem promogut un clúster sanitari, impulsat el rastreig i desplegat un pla de vacunació que ens ha situat al capdavant d’Europa”, ha detallat.

El president també s’ha referit a la resposta “justa i social” de la Generalitat en el pla econòmic i ha subratllat el triple objectiu de “salvar vides, ocupacions i empreses, i fer-ho tot al mateix temps”. Així, s’ha referit al Pla Resistir, amb 400 milions d’euros en ajudes directes i finançament als sectors més afectats per la pandèmia. “Hem comprovat que el límit del neoliberalisme marca la frontera entre la vida i la mort”, ha manifestat el líder socialista, que ha conclòs que “és el moment d’un keynesianisme intel·ligent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + deu =